perjantai 17. heinäkuuta 2020

HIISI Väki Forestfinnish Pils

HIISI Väki Forestfinnish Pils
  • Tyyli: Pilsener
  • Alk.%: 4,4
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
Yksi HIISIn kesäuutuuksista on rehti, metsäsuomalainen Pils. Tämä Väki-juoma kiinnosti kovasti jo etukäteen, sillä Mäkelän Mikko ehti hehkutella panimon tekemää Pilsiä minulle jo aiemmin, kun alkukesällä julkaistua paikallislageria käsittelimme. Niinpä noukin pullon matkaan heti ensikohtaamisella.

Oluen nimestä keksi yllättävänkin monta väkinäistä sanaleikkiä, mutta säästän teidät nyt niiltä. Nimi kuitenkin viitannee hiiden väkeen, joka käsittää erinäiset hiisien alalajit vesihiisistä metsähiiseihin ja ehkä nykypäivän oluthiiseihinkin. Väki on myös ollut sanana etenkin haltioiden joukkoa kuvaava termi. Hiiden väki voi tarttua ihmiseen näkymättöminä olentoina tai taikavoimana ja aiheuttaa näin sairauksia.

Ainakin tämä tämänpäivän nestemäinen Väki tuntuisi sellaiselta, joka saattaisi hyvinkin salakavalasti tarrata kiinni ja vaikuttaa heikentävästi mm. tasapainonhallintaan. Vahvuutta on kuitenkin sopuisasti vain 4,4% ja runsas makumaailma tahdittaa nautiskelua kertatempausta pidemmälle istuskelulle.

Väki, joukko itsessänsä, kutsuu puheet päättömänsä itse tupaan siks et näitä riittäis uusii itsekkäitä.

Väki viipyilee käydessään, halusit tai et. Se muistaa, kunnes kutsut uudestaan (vaikka et kutsunutkaan). 

HIISI Väki Forestfinnish Pils
Väki ei edusta tsekkiläisen oppikunnan purevinta hammastusta, vaan löytänee paremmin verrokkeja Saksan puolelta rajaa. Mallasta löytyy mausta ja tuntumasta aika kivastikin, humaloinnin ollessa hieman viipyilevää, silti sopivasti purevaa sorttia. 

Otin oluen mukaan mökkimaisemiin ja suuntasin pienen sateen kasteleman illan hämärtyessä kohti aiemmin lenkillä löytämääni vehreää puronotkoa, jonne metsä oli jo osin kätkenyt haltuunsa ottaman mökkiraunion. Ei heti tule mieleen parempaa paikkaa kohdata hiiden väkeä sen maltainen tribuutti juomalasissa.

Metsäsuomalainen Pils suomalaisen metsän rauhassa. Aika toimiva pari.

HIISI Väki Forestfinnish Pils
Vaaleahkonkeltainen, sameahko ja nätin vaahdon korostama olut. Tuoksu on viljavan maltainen, ruohoinen ja hieman yrttinen. Aika, runsaanoloinen, kutsuva kaiku.

Vaalean maltainen, viljava, ehkä vähän makeuttakin rungossa. Ruohoa, yrttiä. Aika mehevä tuntuma, purevuus kohtalaista. Pilsin rapeutta kyllä, mutta myös hellesmäistä maltaan pehmeyttäkin. Oli miten oli, erittäin hyvää ja raikasta on.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti