sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

HIISI Kuu White Wine Pale Ale

HIISI Kuu White Wine Pale Ale
  • Tyyli: White Wine Pale Ale
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
HIISIltä oli erään iltalenkin aikana ilmestynyt muutama olutnäyte sammuttamaan janoisuutta. Kesän uusista tuotteista Väki tulikin jo testattua omalla rahalla, mutta kun ei tässä lomalla oikein ole Alkossa joutanut asioimaan, oli valkoviinivibainen Kuu jäänyt vielä kokematta.

Kuu on tietenkin vastapari talvisemmalle Huulle, punaviiniselle Old Alelle. Kuu on aika vahva Pale Ale, jonka reseptiikkaan kätkeytyy perusraaka-aineiden lisäksi myös riisihiutaleita ja White Wine Pale Ale -lisäviitteeseen oikeuttavia valkoviinirypäleitä. Lopputulema onkin kuin vahva APA, johon on lorautettu terästykseksi kuivaa valkkaria. Aika selkeälinjainen lopputulos on kiehtova, mutta omaan makuun ehkä vähän turhan ”vahvankin” makuinen. 

Ja hakukoneharrastelun myötä opin myös sellaisen asian, että on olemassa Hiisi-niminen kuu, joka kiertää Kuiperin vyöhykkeen plutinoihin kuuluvaa pikkuplaneettaa nimeltä Lempo. Josta tulikin taas mieleen, että oispa Lempoa kesäjuomaksi saatavilla.
Kuu kehrää öiset vierteet,
kylmät, kuumat, valon kierteet.
Kuivat, kosteet rihmat herää,
kultaiseks langaks, metsäiseen kerään.
Kuu muistuttaa yöstä – vaikka pimeys on siitä kaukana.
HIISI Kuu White Wine Pale Ale
Meripihkainen, odotettua tummempi siis. Aika utuinen, valkeavaahtoinen. Ajattelin ennakkoon enemmän valkkarin tai pikemminkin vaalean Pale Alen oloasua.  Tuoksu antaa aika paljon vaaleaa rypälemäisyyttä, valkoviinin tuntua melko kuivassa paketissa. Hieman sitrusta, kevyelti hedelmää. Ehkä mallastakin olemuksesta voi aistia.

Maku on tuoksun kaltainen. Vahvuuskin huomauttelee itsestään eli lämpöä ja vähän makuakin seasta löytyy.

Valkoviinivertaus vie makuakin eteenpäin. Taaempaa poimin sitrusta, vaaleaa tropiikin hedelmää, jota on suhteessa aika vähän. Loppumaussa alkoholinkin tuntua, mutta myös hieman runsaampaa hedelmää ja ehkä ripaus makeuttakin. Myös pientä mausteisuutta sieltä löytyy.

No, aika vahvaa on ja sen hyvin huomaakin. Valkoviininen Pale Ale, aika selkeä sellainen. Makua on runsaasti, mutta silti jään miettimään olisiko kevyempi vahvuusluokka toimivampi. Olisi minusta. Huu veti kaksikosta selvästi pidemmän korren.

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti