keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Hangaround & Nobodyn pop up Toivolan Vanhalla Pihalla


Toivolan sisäpihan terassialuetta on kevään aikana ehostettu uuteen uskoon.
Päivitetyistä makasiineista löytyy myös paikallista oluttarjontaa heinäkuun ajan.

Kesäkuun myötä purkautuneet rajoitukset ja niitä seuranneet harvinaisen mainiot kesäkelit saivat kansan liikkeelle kotioloissa kökötetyn kevään jälkeen. Ja vaikka lähiajat sään puolesta  taas  kesäisen harmailta vaikuttavatkin, löytyy katukuvasta iloisia valonpilkahduksiakin. Poikkeukselliset ajat ovat luonnollisesti jättäneet jälkensä nykypäiväänkin ja mukaan mahtuu myös useita hyvänlaatuisia poikkeustoimia ja innovaatioita. Yksi hieno esimerkki on ilmeisen hyvän vastaanoton saanut, sataman pääsääntöisesti tyhjänpanttina seisovalle aukiolle rakentunut terassialue OlutSatama-väen OlutKontti etunenässä.

Mutta myllätty ja kehitetty on muuallakin. Aina niin tunnelmallinen Toivolan Vanha Piha on saanut kevään aikana uutta ilmettä sisäpihan terassialueelleen ja tuon entistäkin viihtyisämmän pihan kesäavajaisia vietettiin menneenä lauantaina. Toivolan keittiön antimia on kehuttu jo monesta suusta ja heinäkuun ajan tarjontaa rikastuttaa myös paikallinen olutduo Hangaround & Nobody Brewing läsnäolollaan.

Hangaround-Eetu avasi konseptia avajaisviikonloppuna.
Pop upin oluita voi nauttia terassilla Toivolan keittiön ruoka-annosten kaverina tai ihan sellaisinaan.
Avajaisviikonloppuna hanoihin oli isketty omat HNB-suosikkini.
Kävin avajaisaamun ohikulkumatkalla kurkkaamassa, millainen konsepti Hangaround & Nobodyllä ja Toivolalla lopulta onkaan. Paikalla ollut Hangaround-Eetu esitteli pop upin ideaa pikaisesti pizzanpaistovinkkien lomassa. Kiertolaiskaksikko on paikalla avajaisviikonlopun lisäksi jokaisena heinäkuun perjantaina ja lauantaina. Sisäpihan terasseilla voikin siis nauttia sopusoinnussa Toivolan keittiön annoksista ja hakea palanpainiketta viereisen makasiinin sisään pystytetyltä HNB-tiskiltä. Makasiinissa näkyi muutamia istumapaikkojakin löytyvän, joten säiden armoilla ei paikallisoluiden äärellä tarvitse olla.

Porukkaa olikin mukavasti paikalla jo melko aikaisessa vaiheessa ja jotain tämänlaista hienosti entisöity pihapiiri on ehkä kaivannutkin. Toivotaan, että kansa löytää koko kaupungin yhteisen takapihan nyt lomakauden jo lähtiessä toden teolla käyntiin. Pitääpä sovittaa pidempää visiittiä omaankin kesäaikatauluu ja Toivolastahan pääsee kätevästi laskeutumaan myös sataman tunnelmiin illan edetessä pidemmälle.

Rustiikkinen ympäristö ja moderni makumaailma kohtaavat.
Kaupunginosaoluet.
Alustavasti pop up -standi palvelee asiakkaita heinäperjantaisin klo 15-19 ja -lauantaisin klo 12-18 välillä. Lauantaina hanaan oli isketty HNB:n kenkies terävin kaksikko eli erinomaiseksi kesäolueksi viilattu Wit2 U  Witbier sekä Suomen parhaimman pullo-NEIPA -määritelmänkin asiantuntijapiireissä saanut, panimon samean NEIPA-kaksikon Centennialilla kuivahumaloitu Nobody NEIPA. Pullotarjonnasta esiin lienee syytä nostaa Lohikosken oma alueolut, niinikään erinomaisen kesäoluen rooliin soveltuva ja raikas 40250 American Pale Ale.

Ruokatarjonnasta esiin nousi Toivolan silminnähden murea Flank Steak -annos ja kesäisen kevyesti liikkeellä olevalla on tarjolla Art Gelaton jäätelöitä. Toivolan menu löytyy ravintolan sivuilta.

Menkää ja maistakaa, mutta ennenkaikkea viihtykää ja nauttikaa.

  • Toivolan ravintola on avoinna joka päivä klo 10.30-18.00 ja sisäpihan terassi palvelee säävarauksella joka päivä klo 22 saakka.
  • Hangaround & Nobodyn makasiini-pop up on paikalla heinäkuussa perjantaisin klo 15-19 ja lauantaisin klo 12-18.
Tehkää hyvin, Toivola on auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti