tiistai 14. heinäkuuta 2020

Moose on the Loose Yrjönkatu 10

Moose on the Loose Yrjönkatu 10
Karhukaupungin hirvipanimon näytesetistä löytyi toinenkin mainio, erittäin kesäiseksi sovitettu APA. Sen hieman jännän nimen takaa löytyy yhteistyökuvio Yrjönkatu 10 -nimisen ravintolan kanssa. Alun perin oluen tiimoilta oli tarkoitus järjestää jonkinlaista yhteistapahtumaa, mutta kevään tuoma korona laittoi stopin niille haaveille. Olut päätettiin kuitenkin laittaa jakeluun, mutta Yrjönkatu 10:n sijaan sitä piti metsästää mm. panimon omasta puodista.

Itse oluen idea on simppelin maistuva: Pilsner- ja Golden Ale -maltaiden varaan nostettu, kevyt ja vaalea runko toimii alustana Eureka-humalan tarjonnalle ja oluthan onkin mitä oivallisin janonsammuttaja ja jos jonkinlaisen ruokaparituksenkin aateloija.

Moose on the Loose Yrjönkatu 10
Vaaleankeltainen, kaunis ja varsin nätin vaahdonkin nostava Pale Ale. Tuoksu on kevyt ja raikas. Oikein miellyttävä. Pääasiassahan tuosta nousee esiin humalan hedelmäisyyttä eli aprikoosia, mandariinia, persikkaa ja ehkä vähän havuakin. Ei ylimääräistä, ei mitään raskauttavaa. Selkeästi kesää tässä eletään.

Ja maku todentaa tuoksun tuulahdukset. Hyvin raikas ja kesäisen kepeä, varmasti ruokapöytään hienosti sopiva, mutta myös itsekseen nautittuna täysin pätevää tavaraa. Runko ei tule tielle, joten humalkirjonkaan ei tarvitse ylitselyövästi itseään esiin tuoda. Mandariininkuorta, aprikoosia ja persikkaa, ehkä hienoista havuakin. Näitä menisi hellepäivän varjosuojassa helposti useampikin. Ei valittamisen sijaa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti