maanantai 6. heinäkuuta 2020

Stigbergets Just As Amazing Haze

Stigbergets Just As Amazing Haze
Stigbergets taisi olla ensimmäisiä panimoita, mitä muistan Skandinaviassa hypänneen tänne aikanaan rantautuneen NEIPA-aallon mukaan vietäväksi. Saattoi niitä olla aiemmin jo muitakin, mutta göteborgilaisista sain itse ensivainun. No, panimon oluita on tullut käytyä läpi tasaisen epätasaisesti, mutta taso on puhutellut oikeastaan läpi koko matkan. Niinpä ilmoitus mainion Amazing Hazen microtetusta versiosta kiinnostikin kovasti ja kun sellaista pian Palokkaankin saapui, oli pari purkkia pakko hakea samointein maistoon. Hienostihan tämä toimii, vaikkei ehkä prosenttiensa huipputuotteeksi onnistu nousemaankaan…

Stigbergets Just As Amazing Haze
Hyvin samea, vaaleankeltainen, hedelmäisen värinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on aika vaalea, kevyt ja trooppisen sävytteinen sitruksen ja kevyemmän aprikoosin, passionin ja mangon voimin. Vähän yrttiäkin tuntuu olevan.

Maku on hieno. Ei niin muhkea kuin Whiplashin 2,8-prosenttisten kerho, mutta sinne harva kyllä yltää muutoinkaan. Sitrusta, aprikoosia, mangoa ja appelsiiniä. Hieman mehukkuutta, melko paljon ilmavampaa aromaattisuutta. Erittäin pätevä 3,5-prosenttinen, joskin pidän panimon samanvahvuista lokkiolutta, Session IPAa askeleen verran parempana kokonaisuutena. Siltikin: erittäin pätevä 3,5-prosenttinen näkemys panimon hienosta Amazing Hazesta.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti