torstai 27. elokuuta 2020

Gamma Big Doink

Gamma Big Doink

  • Tyyli: New England Double IPA
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: Gamma Brewing, Gørløse, Tanska

Gamma ei ole iskenyt aivan samalla teholla hekuman salamia kuin maanpanimonsa, samasta osoitteesta itseasiassa löytyvä Dry & Bitter, mutta laatu on siitä huolimatta ollut varsin tasaista ja maistuvaa. Panimon imperiaalinen Big Doink löytyy jo Alkonkin valikoimista, mutta omani nappasin testiin Kihoskhin hyllystä, kun se kerta tilausta edeltäneenä päivänä purkitettua sattui olemaan. Ei siis lainkaan kehnompi toimitusketju tuoreudestaan tarkan ja aromaattisen runsaan oluen kohdalla.

Big Doink on tosiaan tölkitetty 11.8.2020 ja nautittu pois 21.8.2020 eli vain kymmenen päivää ikääntyneenä siis. Purkin tarkempi sisältö käsittää kahdeksan prosenttisen, samean IPA-tyypin oluen, jonka runko rakentuu Pilsener-, CaraPils- ja kauramaltaiden varaan. Humalavoittoista makumaailmaa ryydittää varsin töpäkkä annos Citraa, Cashmerea, Mosaicia ja Columbusta. Ja vaikka olen näistä yli seiskapinnaisista NEIPOista tavannut puhua turhan tasapainottomina turhakkeina, osoittautuu uunituore Big Doink poikkeukseksi säännöstöön. Erinomainen olut nääs.

Gamma Big Doink

Samea, vaaleahkonkeltainen ja runsaan vaahdon nostava olut. Tuoksu on aika tiivis, hyvin hedelmäinen ja sitruslatautunut. Solidia menoa.

Maku on hieno. Tosi tuoreelta vaikuttaa. Sitrus vetää joukkoa, vaalea tropiikin hedelmäisyys seurailee esimerkkiä aprikoosin ja mangon muodossa. Lopussa on vähän yrttistä menoa, yleisilmeestä löytyy myös mehukasta muhevuutta. Eikä vahvuuskaan horjuta tasapainoa, vaikka aika painokas tunnelma runsaan prosenttilukeman myötä onkin. Tasapainoisin kasipinnainen aikoihin, mitä NEIPA-virittelyihin tulee. Nice!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti