perjantai 28. elokuuta 2020

Panimoyhtiö X: X On The Beach

Panimoyhtiö X: X On The Beach
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi

Panimoyhtiön kaverukset lupailivat omaakin NEIPAa eetteriin jo olutsatamalaisten kanssa loihditun Hazy Boin julkaisun aikoihin ja elokuun alkupuolella sellaista sitten alkoi markkinoille virratakin. Samea X on the Beach on tullut vastaan markettijakelussa jo useamman kerran ja aika luontevahan tuokin oli paikallispanimon muidenkin tuotteiden tapaan testiin napata. Tyylilajia on tullut kuluneen kesäkauden aikana kulutettua ehkä vähän liikaakin, mutta en myönnä saturaatiopisteen tulleen vielä vastaan, vaikka syksyä kohden ajatukset jo vähän tummempiin, maltaisempiin makuihin alkavatkin jo kääntymään.

Äksäläisten NEIPA on vahvuudeltaan juuri kaupparajan yläpintaan nostettu (5,5%), hiilihappojen maltillisuudenkin kautta aika mehevä ja kohtalaisen trooppinen tapaus. Helpon lähestymisen tarjoava maistokokemus, jonka toistaa mielellään uudestaan, vaikkei ylettömään aromitykitykseen ylletäkään.

Sen verran hämärää ja koleaa alkaa ulkona iltaisin jo olemaan, etten tohtinut arviota enää lähirannalle lähteä tekemään, vaikka oluen olemus ehkä sinne parhaiten olisi sopinutkin. Olemme kuitenkin siinä taitepisteessä, jonka jälkeen kuvamateriaalia tulee taas tuotettua lähinnä sisätiloissa tummaa taustaa vasten. Puolensa siinäkin, mutta pääasiahan on, että makukokemukset eivät minnekään katoa.

Trooppinen humalamehu täynnä hedelmäisiä aromeita kiedottuna kermaiseen mallaspohjaan. Pullollinen tropiikkia nautittavaksi kuumaan rantapäivään.

Panimoyhtiö X: X On The Beach

Samea, kauniin vaaleankeltainen ja hyvin kevyen vaahdon nostava olut. Tuoksu on parfymoidun sitruksinen ja trooppinen, ehkä vähän hillitty sellainen. Raikas ja virkeä.

Maku on toimiva. Hiilihapoiltaan aika flätti, muttei täysin kuitenkaan. Siitä juontuu hienoisen muhevakin hedelmäisyyden tunne, vaikka vähän aromaattisempi kokonaisuus kuitenkin on. Aika simppelit sävyt eli sitrusta, jotain aprikoosin kaltaista tropiikin luuhedelmää ja lopussa lisää sitruksia. Enkä nyt puhu katkerosta, koska sitä ei tyylinmukaisesti juuri ole.

Lopputulemana varsin helppo ja raikas NEIPA. Etiketissä mainittu kesähelteinen rantamaisema kuulostaa sopivalta paritukselta. Ei mikään wau-pään esitys, vaan varmaotteista perusmenoa, johon on helppo palata.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti