torstai 13. elokuuta 2020

Kotiolut: Kaarlon Kotipanimo ft. Juho Myllys PerusDIPA

Kaarlon Kotipanimo ft. Juho Myllys PerusDIPA

Lomalla maisteltiin pariakin kotiolutta. Niistä yksi oli Kaarlon Kotipanimon ja jyväskyläläisen kotiolutharrastajan, Juho Myllyksen, yhteistyön hedelmä. Juho ehdotteli maistohommia jo aiemmin harrastuksensa alkuvaiheilla, mutta nyt reilua vuotta myöhemmin asia saatiin viimein jalostettua täyden juomalasin tasolle.

Kaksikon PerusDIPA on 7,8-prosenttinen, tekijöidensä mukaan pientä NEIPA-fiilistäkin kantava ja hedelmäinen tupla-IPA. Oluen valmistuksesta vastaa Kaarlon Kotipanimo, mutta Juho on ollut matkassa mukana reseptiikkasovituksen puolella. Jäin itse aluksi vähän turhankin tiukasti kiinni tuohon NEIPA-mainintaan, vaikka sen keveyttä sananvaihdoissa minulle kyllä painotettiinkin. Toimiva ja eheä kokonaisuus joka tapauksessa.

Kaarlon Kotipanimo ft. Juho Myllys PerusDIPA

Hieman meripihkaa keltaisessa värissä mukana, vaahtoa onnistun saamaan lasiin aika mojovan määrän. Tuoksu on hyvinkin trooppinen, tuoreen hedelmäinen ja hieman mehukaskin. Sitrusta tottakai, myös aprikoosia, mangoa, papaijaa ja limenkuorta. Tosi hyvä.

Maku on vähän suorempi ja lopussa kohtalaisen napakka. Alkupuolelta löytyy tuoksun trooppisuutta koko kirjon leveydeltä, mutta meno kääntyy pian enemmän sitruslehdon suuntaan. Ei niin mehukas, kuin odotin, vaikka suht muheva alkuun onkin.

Mutta. IPAna, kevyenä DIPAna olut on kyllä, noh, olut paikallaan. Jäin nimittäin tuijottamaan liikaa ennakkoon annetun ja tuoksun viestimän NEIPA-vivahteen perään, minkä vuoksi rungon keksimäinen läsnäolo meinaa mennä aluksi sivu suun. Todella solidi ja pätevä kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti