tiistai 4. elokuuta 2020

Panimoyhtiö X x OlutSatama Mahla Mayhem

Panimoyhtiö X x OlutSatama Mahla Mayhem

Kesälomilla tuli käytyä myös paikallispanimon puodissa ja ajoituskin osui kohdikkain uutuustuotteen julkaisun kanssa. Panimoyhtiö X:n ja OlutSatama-crewn kesän toinen yhteistyöolut oli tullut nimittäin tuona samaisena aamuna tarjolle ja kyllähän tuore Pils kelpaa aina mukaan. Aikaa tästä on jo parisen viikkoa, mutta kesäkiireissä kaikkea ei saa julki sillä samalla kellonlyömällä. Eikä oikein muulloinkaan…

Paikallista tekemistä edustava kollabo-olut ei ole aivan perinteinen, rapean raikas lagerjuoma, vaan Mahla Mayhemin takaa paljastuu olutsatamalaisten keväinen mahlanvalutusretki Jyväskylän pohjoispuolelle. Koivumahlan lisäksi oluen maustamisessa on käytetty myös koivunlehtiä ja oluen hiivana on käytetty samaa, kuin X:n savuisessa Sauhussakin. Panimolla sanoivat, että hiivan tuomia yhtäläisyyksiä näistä kahdesta oluesta voi löytääkin, minkä totesin itsekin maistelun jälkeen todeksi.

Mahla Mayhem on kokonaisuutena raikas, ei kuitenkaan lajin rapsakin, eikä yltiöpäisen koivuinenkaan. Käytetyt mausteaineet ovat toki läsnä ja antavat olueen oman vehreän lisätwistinsä, vaikka enemmän vihdan sivallusta olisin ehkä toivonutkin. Tasapainoinen ja nautittava Pils siitä huolimatta ja hyvää lisäleveyttä tänä kesänä julkaistuille jyväskyläläistekijöiden lagereille.

Mahla Mayhem on kuin koivumetsän tuulen kuiskaus. Itse kerätyllä koivunmahlalla ja koivunlehdillä maustettu rapsakka pilsner, joka on varma janonsammuttaja helteisenä kesäpäivänä.

Panimoyhtiö X x OlutSatama Mahla Mayhem

Varsin vaalea, oljenkeltainen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on aika raikas, hieman ruohoinen ja vienosti keski-ikäisen koivikon kesäistä aromia henkivä. Halkolisästä tietämättä menisi helposti ihan peruspilsistäkin, ehkä vähän mietityttävällä vivahteella. Mutta hyvältä siis vaikuttaa.

Maku. On aika hyvä. Vähän normi-Pilsiä pehmeämpi eli samoilla linjoilla myös naapuripanimon Väki-juoman kanssa. Koivua? On. Mahla kai osaltaan muhkeuttaa menoa, mutta myös lehdistä irtoaa mukavaa kesän makua kohtaisen rapean, muttei kuitenkaan urqueltyyppisen ruohoisuuden kaveriksi. Jälkimaku on toki aika rapsakka. Ei siinä, Jyväskylän tämän kesän varsin mainio lager-linja saa ansaittua jatkoa.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti