keskiviikko 26. elokuuta 2020

Tuusulan Asuntomessut: Tuusula Elämisen taidetta. Lager (Maku Brewing)

Tuusulan Asuntomessuilta löytyi myös oma olut
  • Tyyli: American Lager
  • Alk.%: 5,1
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Käväisin pari viikkoa sitten Asuntomessuilla, kuten aika useana kesänä aiemminkin. Pientalorakentamisen uudet tuulet, erilaisten materiaalien monipuolinen käyttö ja niin hyvässä kuin pahassakin ihmetystä aiheuttavat ratkaisut kiinnostavat jo ihan ammatillisessa mielessä, joten ihan mukavaahan näillä messuilla on käydä aina pyörähtämässä. Ja vielä mukavampaa olisi, jos joka ihmeen kerta ei omalle vierailulle sattuisi kuukauden kuumin ja helteisin päivä. Joka ikinen kerta monituntisen kierroksen on saanut tehdä paidan selkämys märkänä, niin nytkin. Toisaalta mieluummin tuon kierroksen pilvettömällä säällä tekee kuin kaatosateessa… eli se siitä nurinasta.

Tuusulan tapahtumassa silmiin pisti parikin järjestelyasiaa, jotka soisi otettavan käyttöön tulevillakin Asuntomessuilla. Ensimmäinen oli tietenkin koronan mukanaan tuoma väkimäärän säätely: kohteisiin jonotettiin ulkona omaa vuoroa odottaen, ei kaikki yhtä aikaa sisälle tappituntumalle jämähtäen. Jonossa ehti viilentämään itseään jäätelö kädessä ja itse talon sai kiertää rauhassa kenenkään hönkimättä niskaan.

Finnlog Hetenan suojaisa muotokieli ja esimerkiksi olohuoneen katto kiehtoivat.

Toinen kannatettava muutos oli tapahtuman oman oluen teettäminen ja sitä kautta järjestävän kunnan pienyrityksen esiintuominen. Maku Brewing liitettiin Asuntomessujen 50-vuotiskesän kunniaksi tapahtuman tarjontaa luovaan kaartiin jenkkityylisen lageroluen muodossa. Rykmentinpuiston telttaravintoloissa (varsin suolaiseen hintaan) tarjolla ollut  Tuusula Elämisen taidetta -lager oli aika maltillinen, PIlsner-, Münchener- ja Cara 100 -maltaisen rungon varassa kuplinut, Columbuksella, Citralla, Chinookilla ja Magnumilla kohtalaisesti humaloitu, gluteeniton kokonaisuus.

Tasapainoinen ja aika vähäeleinen olut kuuman kesäpäivän keskellä oli kuitenkin juoma paikallaan, enkä pistäisi lainkaan pahakseni, vaikka Asuntomessuoluet saisivat jatkoa vastaisuudessakin.

Maku Tuusula Elämisen taidetta. Lager

Vaalea, ihan nätin vaahdon nostava lager. Tuoksu antaa aika kevyttä tuoksua. Lähinnä vaaleaa maltaisuutta, aika raikasta, kevyttä hedelmää ja hieman yrttiä.

Vaaleanmaltainen, hieman yrttinen, etenkin alkuun kevyen hedelmäinen ja lopussa myös ruohoista rapeutta antava. Perusvarma ja tasapainoinen lager. Ei lajin kepein, vaan hellelukemia lähentelevässä päivässä hieman aikaakin ottava. Ihan kiva messuolut.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti