sunnuntai 9. elokuuta 2020

FrauGruber Canned Heat

FrauGruber Canned Heat
  • Tyyli; New England Session Pale Ale / Micro NEIPA
  • Alk.%: 2,9
  • Panimo: FrauGruber Brewing, Gundelfingen, Saksa

Kevyiden ja sameiden IPOjen esiinmarssi on tänä kesänä ollut ilahduttavan nousujohteista. Viimeisin löytö Palokan Citymarketista oli jo vähän aikaa sitten hyllyyn nostettu FrauGruberin eittämättä trooppinen Canned Heat, jonka makumaailma kuvastaa hienosti etikettikuvituksen tunnelmia. Vain 2,9-prosenttinen olut on kuivahumaloitu Selectillä, Amarillolla, Citralla ja Centennialilla. Prosentin kymmenys siis enemmän vahvuutta kuin vaikkapa Whiplashin Micro IPA -kaksikossa, mikä tekee purkkihelteestä jo ihan oikean alkoholijuoman, kun lakia lähdetään lukemaan. Ei siis saa mukaan 24/7.

Kevyttä, sameaa ja mehevää menoa on joka tapauksessa tarjolla ja sellaistahan nautiskelee vielä etenkin näin kesälämpimillä mielellään. Vakuuttavaa tekemistä tuntuu saksalalaispumpunkin linjastolta kerta toisensa jälkeen syntyvän.

FrauGruber Canned Heat

Samea, ananaksisen keltainen ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on hieno. Runsaan aromaattinen, trooppinen hedelmäisyys henkii etiketin tunnelmia. Sitrusta, aprikoosia ja greipin kuorta ainakin.

Ja makuhan on niin ikään mitä mainioin. Raikas, trooppinen ja pirteä. Melko pitkälti mennään sitrushedelmien viitoittamalla tiellä eli sitrusta, raastettua greipin ja limen kuorta löytyy runsaasti, aprikoosia, ananasta ja muita hedelmiä vähän kevyemmin. Aika hemmetin hyvä. Pistää kyllä tiukan vastuksen Whiplashin tekosille.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti