keskiviikko 19. elokuuta 2020

Cervisiam Designated Driver

Cervisiam Designated Driver
  • Tyyli: Alkoholiton New England IPA
  • Alk.%: 0,5
  • Panimo: Cervisiam, Oslo, Norja

Norjalaisen Cervisiamin puoliprossaista Designated Driveria on kehuttu minulle moneen otteeseen ja nämä (lähes) holittomien tuotteiden kirjoa laventavat modernimman pään tuotokset kieltämättä kiinnostavat muutenkin. Ainahan niistä tuntuu aika suuri matka olevan esimerkiksi erittäinkin mainioita oluita tursuavan vajaan kolmen prosentin vahvuusluokan kokemuksiin, vaikka iloisia yllätyksiä mahtuu tänne nollapäänkin edustajien joukkoon. 0,3-prosenttiset Kukko Pils ja IPA ovatkin vakioituneet jääkaapin vakioedustajiksi ja allekirjoittaneen virallisiksi lenkkioluiksi.

Designated Driver edustaa Kukon IPAa vähän tuoreempia tuulahduksia eli kirjainyhdistelmät NEIPA ja DDH on otettu mukaan markkinointiin. Ohutta runkoa on muhevoitettu kaura- ja vehnähiutaleilla, kuivahumalointiin on lastattu hyvä annos Mosaicia ja Citraa. Vähän yllättäenkin lopputulema on kuitenkin kovin makea ja vierteinen, vaikka tropiikin hedelmäkirjo yrittää aromipuolella parhaansa tehdäkin. Olomuotoon nähden kuitenkin ihan toimiva otos, vaikken suht tyyriiseen hintaan toista kyllä tule ostaneeksikaan.

New England-style DDH IPA brewed with Mosaic and Citra hops. Built with a luscious grist of pilsner malt, flaked wheat and flaked oats for a full body experience.
Cervisiam Designated Driver

Vaaleankeltainen, hedelmäisen samea ja kivan vaahdon nostava olut. Tuoksu on raikas, trooppinen ja sitruksinen. No kevyen vierteistä makeuttakin on hieman. Aika jees kumminkin.

Maku on puolipinnaiseksi aika kiva. Tropiikkia, sitruksen kuorta ja muutenkin kepeää NEIPA-fiilistä... jossa on mukana kehuihin nähden yllättävänkin paljon näissä vahvuuksissa usein vastaantulevaa makeutta. Tulee aika paljon mieleen Lahden Erikois IPAn holiton versio, ehkä vähän neipaisemmalla otteella kumminkin. Kuivahumalointi tuntuu paikoin aika hauskankin villiltä, kun saa vähän enemmän jalansijaa ohuella pohjalla. Ihan kiva, mutta tartun vastedeskin Kukko IPA 0,3%:een kun näissä lukemissa pyöritään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti