maanantai 8. marraskuuta 2021

Masis Brewery Wheat My Day

Masis Brewery Wheat My Day

  • Tyyli: American Wheat Ale
  • Alk.%: 4,3
  • Panimo: Masis Brewery, Espoo, Suomi

Masis Breweryä ei olekaan vielä aikaisemmin tullut maisteltua, joten Hiisin täppärin kylmäkaapista löytynyt Wheat My Day lähti osittain tästäkin syystä mukaan. Pääsyy oli kuitenkin oluen tyyli, jota näkee harmillisen harvoin tänä päivänä. Jenkkihumaloitu vehnä siis kyseessä. Meneekö se nyt sitten jonkinlaisen American Wheat Alen alle vai minne, ei oikeastaan ole pääasia. Vehnäinen runko, sitrusgreippiset tunnelmoinnit ja kuiva olemus takaavat nautinnon. Banaania ei suotta kannata tästä purkista etsiä siis.

Espoossa, Keran halleilla 8-Bitin ja Tired Unclen naapurina toimintansa kesällä startannut Masis on harrastajille tuttu tekijä jo kiertolaisvuosiensa myötä. UG:n vuokrakattilat on nyt vaihtuneet omaan panimotilaan. Wheat My Day on tosiaan allekirjoittaneen ensikosketus panimon tekemisiin ja varsin toimiva kosketus onkin.

Mikäli jenkkivetoinen vehnäale kiinnostaa, kannattaa kotiolutvirtuoosien kurkata oluen resepti Lappo.fi-sivuilta, minne se on skaalattu kotikeittojen mittoihin sopivammaksi. Pientä elämistä näkyy vahvuuden ja humalten kohdalla olevan, mutta jujusta pääsee kuitenkin kiinni. Wheat My Daytä on ilmeisesti ollut aiemmin 4,6-prosenttisena, joten tämä selittänee nuo erot.

Nyt tölkistä löytynyt, Espoossa valmistettu Wheat My Day on rakennettu Viking Maltin Pilsner ja vehnämaltaiden varaan, jonka muodostaman rungon kärkeen on humaliksi nostettu Columbus, Amarillo ja Citra.

Maailma tarvitsee raikkaita janonsammuttajia ja Masis Breweryn Wheat My Day -vehnäolut hoitaa tämän tehtävän jenkkityylillä. Pehmeästä ja todella helposti juotavasta vehnäoluesta on turha etsiä saksalaistyylistä banaanisuutta, sillä tätä janoisten sankaria ovat puraisseet greippimäiset jenkkihumalakärpäset.

Go ahead, wheat my day,
all day, every day!

Masis Brewery Wheat My Day

Haalean vaalea, hieman utuava olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on virkeä ja kepeä, sitruksinen, vaalean hedelmäinen ja hieman vehnäinen.

Maku on mainio. Vaaleutta uhkuva, sitruksen sävyttämä, hieman mausteinen, yrttinen ja kevyesti, mutta tunnistettavasti vaalean trooppinen. Pirteä ja virkeä vehnäolut. Oikein hieno.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti