sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Brewski Triple Berry Pie

Brewski Triple Berry Pie

  • Tyyli: Berliner Weisse / Pastry Sour
  • Alk.%: 4,0
  • Panimot: Brewski, Helsingborg, Ruotsi

Brewskin piirasoluita on tullut hypisteltyä aika ajoin kauppahyllyissä, mutta tyyli ei oikein ole ollut omaa suuta niin kutsuva. Beerskin luotto maahantuontiinsa on kuitenkin vahvaa ja niimpä näytteiden joukosta löytyi myös tällainen pensasmustikalla, vadelmalla ja mustaviinimarjalla reilusti maustettu, vaniljalla täydennetty ja laktoosilla pyöristetty marjapiirakkaberliner weisse tai mikälie pastry sour nyt sitten oikeaoppisen tarkasti onkaan.

Sievä paketti, vähän arveloa herättävä sisältökuvaus, mutta hyvin suunmukainen lopputulema, kuten jo Friends Companyn mielipiteitäni muokkaavien kokemusten kautta olisi ehkä sopinut jo odotellakin. Marjapiirakkasour ilman turhaa imelyyttä. Siinä olut lyhyesti kuvailtuna.

Brewski Triple Berry Pie

Tummanpunainen, hieman jopa lilan värinen tai ehkäpä murskatun mustikkainen, samean mehumainen olut vaaleanpunaisella vaahdolla. Tuoksussa ensimmäisenä vaniljaa, jota seuraa viinimarjainen, mustikkainen ja vähiten vadelmainen marjaisuus... Piirakkamielleyhtymä on vahva.

Maku nojaa tuoksuun. Yllättäen ei juuri makeutta tai ainakaan imelyyttä, mikä minulle toimii. Laktoosi antanee enemmän pyöreyttä tuntumaan. Kirpeän viinimarjainen, sopivan hapan, mukavan mustikkainen. Vaniljan rooli on tuoksua kevyempi, vadelma leijailee taustalla. Varsin mainio marjapiirakkasour.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti