torstai 18. marraskuuta 2021

Brooklyn Special Effects IPA

Brooklyn Special Effects IPA

  • Tyyli: Alkoholiton IPA
  • Alk.%: 0,4
  • Panimo: Brooklyn Brewery (Kirin Holdings), Brooklyn, New York, USA

Brooklynin jo pari vuotta markkinoilla ollut kuivahumaloitu Special Effects Hoppy Lager on ollut yksi perheemme luottovakioista Laitilan holittomien Kukkojen ohella, kun kepeän virkistävää ja olemattomin prosentein varustettua mallasjuomaa on kaupasta kotiin kannettu. Trendin suunta näkyy jatkavan nousuaan, joten nyt erikoisefektejä löytyy kaupoista kaksin kappalein, kun Special Effects IPA teki seuraa hieman tummemmalle lagerkaimalleen.

Cascadella, Citralla, Mosaicilla ja Amarillolla humaloitu 0,4-prosenttinen IPA onkin kaksikosta se suunmukaisempi eli toimii erittäinkin hyvin moneen käyttötarkoitukseen. Ei makeutta, ei sivujuonteita ja jotenkin selkeämpi esitys, kuin edelleen varsin hyvänä vaihtoehtona pitämäni Hoppy Lager. Kuivahumaloitu, sitrusvetoinen ja napakkakin esitys vaikuttaa erittäin tasapainoiselta ja puhdaspiirteiseltä, sopivasti myös trooppisempaakin aromia tarjoilevalta kokonaisuudelta.

Brooklyn Special Effects IPA

Sameahko, vaaleankeltainen, jopa haalea ja kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on sitrusvetoinen, kepeä ja raikas. Yrttisyyttä, kevyttä trooppisuutta.

Maku on myös sitrussävyihin kallellaan. Nyt myös greippiä ja limen kuorta, mutta myös vaaleaa tropiikin hedelmäisyyttä löytyy. Melko kevyenä toki. Kepeys ja raikkaus kuvaavat oluen olemusta muutoinkin aika osuvasti - hyvässä mielessä tässä kohtaa. Aromaattista, kuivaa ja pirteän sitruksista menoa. Toimiva lisä holittomien tarjontaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti