tiistai 23. marraskuuta 2021

Hiisi Nuutti Coffee & Habanero Stout

Hiisi Nuutti Coffee & Habanero Stout

  • Tyyli: Habanero-kahvistout
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
HIISIn Nuutti ei ole mikään uusi tuote, mutta on jäänyt maistelematta chililisänsä vuoksi. Kapasiinidoupatut paprikat eivät kellaristin ruoka- saati juomavalioon yleisesti kuulu, minkä vuoksi näitä tuleekin pääasiassa välteltyä. Hermanni sai kuitenkin houkuteltua uuden äärelle ja niin vain nappasin pitkästä aikaa chilitäytteistä olutta lasiini.

Nuuttihan taipuu  etikettiluonnehdinnassaan coffee & habanero stoutiksi, josta löytyy myös ripaus vaniljaa. HIISIn kahvitouhuistahan olen pitänyt aina ja harmitellutkin viime vuosina, kun paikallispaahtimon aromit ei ole hetkeen oluissa maistuneet.

Nuutissa kahvinen paahteisuus onkin huippuluokkaa ja se jos mikä miellyttää makunystyröitä. Vanilja tuo pyöreää tuntua taustalle, mutta ei tuo chilin potku edelleenkään omaan suuhun toimi. Se vie huomiota todella paljon ja vaikka paketti hyvin taiten on koostettukin, ei se onnistu ihastuttamaan. Chilihifisteille ja muille habaneristeille varmasti toimii.

”Nuutti, pukki pahanilman – pakkasen ja paukkeen.
Nurkkia jäytää, natisuttaa, paukkuen puita ravisuttaa.”

Pehmeän polttava, suklaisen kahvinen ja vaniljainen. Musta ja runsasmakuinen olut pimeimpään vuodenaikaan. 


Hiisi Nuutti Coffee & Habanero Stout

Tummanpuhuva olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on paahtuneen maltainen, kahvinen ja suklainen. Hitunen vaniljaa, aika kaunis tunnelma.

Maussa tapahtuu paljon. Paahteisen maltaan liitto suklaisuuden ja kahvin kanssa sulaa suuhun. Vanilja pyöristää taustaa mukavasti, habanero pääsee irti jälkimaussa eikä sen jälkeen kamalasti himmaile. Chilihommat ei itselle iske ja senpä vuoksi tästäkään ei oikein nauttimaan pääse. Kahvistouttinen alku sen sijaan oli sitä kenties kauneinta paahteisten sävyjen tarjoilemaa tyylikkyyttä, mitä oluiden maailmasta voi löytää.

Oluena oikein mainiosti koostettu ja mauiltaan runsas, tasapainoinen ja erheetön. Chili ei vain ole minun juttu, joten ei ole Nuuttikaan. Liikaa mennään epämukavuusalueelle, vaikkei tämä nyt mitään tulisinta etenemistä edustakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti