keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Friends Raspberry Cupcake Sour

Friends Raspberry Cupcake Sour
  • Tyyli: Berliner Weisse
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Friends Company, Helsingborg, Ruotsi

Beerskin Friends-näytteistä löytyi vielä yksi kuppikakkuisa souri, jossa tällä kertaa vaniljaisen lumon ylle laskeutuu vadelmaisen marjaisuuden verho. Vadelma on kirsikkaa mieluisampi lisä omaan makuun ja tämä uppoaakin varsin mutkattomasti, vaikka happamuuden melko kevyt läsnäolo korostuukin aiempia verrokkeja selkeämmin. Rehdisti napeampana olut olisi varsin kehuttava esitys, mutta lisähappamuus ja kuiva olemus veisi varmasti pointtia koko kuppikakku-viittakselta ja ehkä pastryilystäkin. 

Kovinkaan kondiittoriseksi en tätä tosin kokenut nyttensäkään, mutta hyvin miellyttävää menoa tölkistä joka tapauksessa löytyi. Ei ehkä juuri niitä vivahteita, joita oluen ääreltä yleensä haen, mutta avartuipa maailma ainakin hitusen.

Friends Raspberry Cupcake Sour

Samean vadelmainen, vähän pyreisenkin näköinen olut vaalealla vaahdolla. Tuoksu tuo aluksi mieleen hattaran. Vadelmaa on runsaasti, vaniljaa myös. Pahin sokerisuus haihtuu onneksi pian ja aito vadelmaisuus pääsee paremmin oikeuksiinsa.

Maku on tuoksun linjoilla, ei niin hattarainen enää kuitenkaan. Vanilja on hillittyä, vadelmaa löytyy reippaasti. Leivosmaisuutta tai muuta tuntua ei kamalasti löydy. Ei tosin happamuuttakaan pikkunipistystä enempiä. Hyvin uppoava esitys, ei silti omia suosikkisuuntauksia kuitenkaan.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti