perjantai 5. marraskuuta 2021

Triplan tarjontaa tuplana: Tujun Pummisetä ja Wittorfer Lastenträger

Pieni osa Towerin viskiseinistä.

Tower Bar & Craft beer : Tuju Pummisetä

Tie vei alkuviikosta pitkästä aikaa hesoihin. Myöhäinen saapumisaika aiheutti pientä päänvaivaa matkalaiselle, vaikka majapaikka Triplan taivaanrannan tuntumasta löytyikin. Melko aikaiseen näkyy kauppakeskuksen ravitsemusliikkeet hiljentävän uuninsa näin arkiaikaan, mutta tähän etukäteen varautuneena tarve oli vain pienehkölle iltapuraisulle asiaankuuluvine ruokajuomineen.

Arde vinkkasi Olutoppaan forumilla Tower Bar & Craft beerin suuntaan, kun oluttarjonnan ja purtavan yhdistämismahdollisuuksien perään kyselin. Koetin myös parhaani mukaan tutkia Triplan eri toimipisteiden juomatarjontaa mm. Untappdin kautta ja Towerin hanaan kytketty lappeenrantalaisten Pummisetä nousi hanalistojen nimikkeistöstä edukseen. Arden vinkistä siis vaari talteen ja Pummisedän juttusille.

Pummisedän tarjous oli houkutteleva ja maistuva, mutta lasku yllätti turistin.

Galaxylla, Citralla ja Mosaicilla humaloitu 8,5-prosenttinen tupla-NEIPA sai seurakseen baarilistan puikularanskalaiset ja Böletetyn bao bunin. Trio ajoi iltapalan asian ja eritoten oluellinen anti oli kohdillaan, vaikka jälkikäteen huomasinkin siitä veloitetun tuplahinnan. Helpot rahat pois maalaiselta, kun en itsekään oikein hereillä ollut. Ollutta mikä mennyttä, joten palataan vielä Pummisetään.

Näin ryhdikäs NEIPA-meno ei yleensä hirveästi himoja herätä, mutta nyt ohi oli vaikea kävellä. Sameanmuotoinen ja hedelmäisyydeltään todella runsas, jopa soljuvan öljymäinen tunnelma vietteli hitaasti, mutta myös toppuutteli sopivasti vahvuutensa tuoman lämmön, ajoittaisen terävyyden ja elävän kärkevyyden voimin. Panimon luonnehdinta ja tarkemmat muistimerkinnät löytyvät kuvan alta.

Itse Tower vaikutti ihan mukavalta istuskelupaikalta, jossa amatöörin silmään vaikutti olevan oikeinkin runsas viskivalikoima. Tai ainakin julmettu määrä viskipulloja näkyi vuoraavan sisääntulokäytävää ja baaritiskiä myötäileviä korkeita seiniä. Vaihtuvuus hanoissakin näkyy olevan kohtalaista, sillä jo heti vierailua seuraavana päivänä kiinni oli isketty muun muassa Makun Kekrisahtia, suodattamatonta Urkkia ja Tujun Mailisaurustakin.

Tower Wine & Craft Beer

Olutlista Untappdissa

Tuju Pummisetä

New England Double IPA / 8,5%

Panimoyhtiö Tuju, Lappeenranta, Suomi


 Muistatkos vielä Hobo with a hopgun NEDIPA:n? Sen jälkeläinen on nyt paikalla ja se on samea ja sottainen ja ennen kaikkea muhkea. Tämän "seksivau"-steroidipulsun kanssa ei ole uskallettu pelleillä vaan soppaan on päässyt Galaxya, Citraa ja Mosaicia!

Kiitti vaan Galaxyn, mukaan saadaan himottavat määrät eteerisiä öljyjä, jotka luovat mukaan ihastuttavaa persikkaa ja passionhedelmää, kunnollista sitrusta unohtamatta. Tämä ostoskärry rullaa myös kohti kepeää yrttimäistä katkeruutta.

Niin samean hedelmäistä, että tekee mieli kiljua!

---

Mehevän samea, hedelmäisen keltainen ja syvänoloinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on tosi mehukas, pääosin trooppinen eli persikkainen, mangoinen ja aprikoosinen, lisäksi sitruksinen, appelsiinin kuorinen.

Maku on varsin runsas, alkuun jyrkkä, öljyisen humaltunut. Aprikoosia, mangoa, todella runsasta ja mehevää tropiikkia. Tuoksusta tuttua sitrusta, appelsiinia ja limen kuorta, lopussa myös kevyttä yrttisyyttä. Katkeruutta jonkin verran, voisi olla enemmänkin luonteeltaan aika runsasta ja soljuvaa, mehukasta menoa tasapainottamaan. Ei alkoholia, mutta vahvuuden voi silti aistia. Mutta onhan tässä kokonaisuutena ison maailman menoa ja trendinmukaisuutta. Toimii.

Pisteet: 38/50

Towerin baarimenun antimia.

Ravintola Angelina : Wittorfer Lastenträger

Appeen päälle arvoin jälkiruokapaikkavaihtoehtojen väliltä. Toweriinkin olisi periaatteessa voinut vielä toiselle jäädä, mutta päätin ottaa lyhyestä visiitistä enemmän irti ja suuntasin rakennuksen toiselle laidalle, niinikään Arden vinkkaaman Angelinan hanojen äärelle. Italialaisravintolan keittiö oli jo sulkenut ja olin etukäteen katsonut sen menevän oman aikataulun kannalta vähän tiukille syömisen suhteen. Oluelle kuitenkin ehti vielä pikaisesti ennen ovien säppiin menoa.

En jotenkin ollut hoksannut, että Angelinankin oluet olisi voinut tarkastaa Untappdista, mutta luotin siihen, että aiemmin paikalla olleen Signor Smithin rekvisiitta olisi edelleen paikallaan eli hanoja pitäisi riittämän. Näin lopulta olikin ja tila tuntui pysyneen oikeastaan täysin edeltäjänsä asussa, mikäli en aivan väärin muistiani kaivellut. En tosin pitkää baaritiskiä pidemmällä käynyt tarkastamassa.

Hanoja löytyi tutusti parikymmentä, mutta mitään järisyttäviä löytöjä ei silmään osunut. Pulloissa olisi ollut enemmän variaatiota, eritoten aika hyvä kirjo Sorin vahvempaa kamaa. Päätin kuitenkin edetä saksalaisella brittiportterilla, joka kuulosti pimeään syysiltaan sopivasti osuvalta teokselta. Ja sellainen se myös olikin.

Wittorfer Brauerei ei tekijänä soitellut kelloja, mutta siinä sivussa guugletellessa hoksasin, että panimon tölkkejä on osunut kauppaostoksilla silmään useamminkin. Wittorferin tupla-W -logo muistuttaa äkkiseltään Waahto Breweryn leimaa, minkä vuoksi ulkomuoto on jäänyt vahvasti mieleen. Ensimaisto tapahtui kuitenkin nyt hanatavaran kautta, mutta kauppavahvaa sekin.

Saksan pohjoisosissa, Kielin ja Hampurin välimaastossa sijaitsevassa Neümunsterissa toimiva panimo operoi vanhan vaatetehtaan suojissa. Keväästä 2017 lähtien toiminut yritys valmistuu oluita varsin laajalla tyyliskaalalla. Brittihenkinen, perusvarma ja tuttuihin paahteen makuihin luottava stout ainakin tuntuu tekijöiltä luonnistuvan.

Ravintola Angelina

Olutlista Untappdissa

Wittorfer Lastenträger

Stout / 5,0%

Wittorfer Brauerei, Neumünster, Saksa

Varsin tummanpuhuva, kevyen beigen vaahdon nostava olut. Tuoksu on mukavan paahtomaltainen ja suklainen. Hieman makeutta, vähän nahkaa. Oikein miellyttävä ja runsaan tuntuinen.

Maku nojaa tuoksuun. Paahteinen, runsaan tumman suklainen, vähän kahvinenkin. Hieman hedelmää, enemmän nokea ja kevyttä katkeroa. Tasapainoinen ja omaan suuhun varsin hyvin sopiva stout ilman krumeluureja tai ylimääräisiä mutkia. 

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti