torstai 11. marraskuuta 2021

Brewski Pango IPA

Brewski Pango IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 5,9
  • Panimo: Brewski, Helsingborg, Ruotsi

Beerskin maahantuontiin olennaisena osana kuuluva Brewski on jäänyt mieleeni etenkin näiden erinäisin hedelmin maustettujen IPOjen myötä. Nämähän olivat jonkinlainen juttu IPA-buumin kuumimpina hetkinä, ennen massiivisen aromihumala-aallon ja vermontlaisen maailmankatsomuksen nousun aikoja. Moni ei näitä hedelmälisiä IPAn aromimoottorina enää käytä, mutta skånessa hyväksi koetusta tavasta ei ole luovuttu.

Se sopii allekirjoittaneelle, sillä hedelmä-IPAt osuvat makuhermoon edelleen, vaikka nykyisen kaltaisesta NEIPA-menostakin tykkäilen. Sivuhuomiona todettakoon, että marjojen käyttöä tässä tyylissä en sitten taas ymmärrä edes vähää alusta, mutta se ei tähän olueen liitä millään tapaa. Pango IPA on nimittäin maustettu ananaksella, passionilla ja mangolla, kuten oluen nimikin meitä englanninkielisten nimien hybridimuodon voimin koettaa vihjata.

Kokemus on ehkä vähän odotuksia kärkevämpi ja riisutumpi, joskin rempseän suoraviivainen ja hiilihapoiltaan tehokas olemus omaan makuun varsin hyvin iskeekin. Hedelmälisät jäisi sokkona ehkä bongaamatta.

Brewski Pango IPA

Sameahko, vaaleankeltainen olut valkealla ja aika isokuplaisella vaahdolla. Tuoksu on aika terävä, sitrussärmäinen, mutta takaa vahvasti vaalean hedelmäinen, vähän yrttinen.

Maku on tuoksun tapaan alkuun aika terävä. Mukava lataus sitrusta, ehkä greippiäkin ja noita lisänä tulleita hedelmäisiä. Hiilihapot aika kohollaan, mikä kärjistää tunnelmaa. Kuiva, aromaattinen, napakka, vaalean hedelmäinen meno toimii varsin hyvin, vaikka hedelmäisyydeltä vähän enemmänkin olisin odotellut.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti