perjantai 19. marraskuuta 2021

Tuju Lepra Session NEIPA

Tuju Lepra Session NEIPA

  • Tyyli: New England Session IPA
  • Alk.%: 4,9
  • Panimo: Panimoyhtiö Tuju, Lappeenranta, Suomi

Tujun törppösiä alkaa näkymään jo aika kivasti ja tällä kertaa testiin tuli noukittua sessioitavan samea NEIPA eli Lepra. Nimestä huokuu panimolaisten kotiseuturakkaus samaan tapaan, kuin mausta paistaa Idaho 7:n ja Simcoen suloisen aromaattiset sävelet.

Trooppista menoa tyylilajiin sopivasti ja vähäistä, mutta tunnustettavaa mehukkuuttakin mukaan mahtuu. Tujun tölkkikamaa maistelee ihan mielellään ja taso on Leprassakin kohdillaan, vaikka ihan sitä hekumaisinta spotin kutittelua ei tämäkään vielä yllä tarjoamaan. Mutta toimii ja se on pääasia.

Meitä on monesti syytelty siitä, ettemme tee maakuntaoluita. Tässä sitä nyt olisi, mutta hieman Tujumpana. Meidän ikäisten ja varmasti nuorempien tuntema kotiseutumme hellittelynimi on nyt päätynyt olueksi. Lepra on kielet irroittavaa sumuolutta, jossa savuavat tehtaanpiiput värjäävät tämän hedelmäisen session NEIPAn kullankeltaiseksi nektariksi. Aromipuolella nousee esiin trooppista hedelmää, sitrusta ja greippisyyttä sekä mäntymäinen jälkiliuku. Humalina Idaho 7 ja Simcoe.

Tuju Lepra Session NEIPA

Syvähkönkeltainen, samea olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on hyvä, varsin hedelmäinen, trooppinen. Appelsiinin kuorta, aprikoosia, sitrusta ja ehkä mangoakin.

Maku on tuoksua mehukkaampi tai ainakin mehevämpi. Appelsiinia, mandariinin kuorta, aprikoosia, sitrusta ja mangoa. Aromaattinen, kuiva mutta paikoin tosiaan syvemmän mehevä. Lopussa greippisempää, havuisempaa tuntua. On varsin hyvä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti