sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Sierra Nevada Stout

Sierra Nevada Stout

Sierra Nevadan Stouttia tuli äskettäin Alkoon, joten pitihän se tilaisuuden tullen vähän verestellä vanhoja. Klassikkokamaa, vaikkei omaan suuhun ehkä se the_stout koskaan ole ollutkaan. Vanhoista muistiinpanoista kaivelin toteamuksen hienoisesta ohkaisuudesta tai ehkä enemmänkin stouteilta hakemani tuntuman pyöreyden puuttesta, mihin voin näin tuoreeltaankin yhtyä. Ei syvin, vaan enempikin paahteinen, humaloinnille tilaa tekevä elämys. Kenties tästä saa vinkkiä jo etiketin West Coast Style -merkinnästäkin. Hyvä sellainen joka tapauksessa ja muutoinkin olut, jota tekee mieli aina aika ajoin lasiinsa kaataa, kunhan vain tilaisuus kohdalle sattuu.

Tyyliähän on panimolla tehty aina sen alkumetreiltä alkaen, sillä touhuhan lähti käyntiin vuonna 1980 viiden tynnyrin mittaisella erällä sysimustaa ja runsaspiirteistä stoutia.  Klassikkokamaa ja taisi olla ensimmäisiä jenkkistoutteja, joita Kuopion yöelämässä ihan ajatuksen kanssa reilu vuosikymmen sitten tapailin. Saattoipa hyvin kuulua myös ensimmäisen verkkotilaukseni sisältöön, jos oikein muistan.

  • Maltaat: Black, Caramelized malts, Chocolate, Carafa, Munich, Roasted Barley, Two-row Pale
  • Humalat: Bravo, Cascade, Yakima Golding
Sierra Nevada Stout

Varsin tummanruskea, runsaanlaisesti vaahtoava olut. Tuoksu on paahtuneen maltainen, tumman suklainen ja havuinen.

Maku on varsin hyvä. Ronski humalointi leikkaa greippisärmäisellä, havuisella purennallaan paahtunutta, mokkaista ja tumman suklaista kokonaisuutta. Ei tunnelmaltaan syvin Stout, mutta makujen runsautta sen sijaan löytyy. Runsas humalointi kantaa pitkälle jälkimakuun. Varsin hyvä. 

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti