torstai 4. marraskuuta 2021

Vinohradsky Svatováclavská 13 Czech Pilsner

Vinohradsky Svatováclavská 13 Czech Pilsner

Palokan Pien-kaapista löytyi vehreä tölkillinen mieleeni aiemmin varsin hyvin jääneen Vinohdraskyn tsekkipilsiä. Saman tyylilajin ääreltä nuo aiemmatkin hyvät kokemukset olivat, joten melko itsevarmasti lähdin numerolla 13 tunnettua Svatováclavskáakin maistamaan. Olut on tarkka valmistusajankohdastaan ja onkin sitä myöten vain syksyisin saatava sesonkituote.

Tsekkiläisin ja saksalaisin maltain muodostetun rungon varaan nostettu napakka ja samaan aikaan aromaattinenkin humalointi tehdään nimittäin satokauden tuorein humalin. Oluessa käytetään vain kokonaisia Saaz-humalan käpyjä ja humalten tuoreuden varmistamisen vuoksi sen valmistusajankohta on tarkkaan sidottu satokauteen. Tuorehumaloitua pilsiä lajin alkulähteiltä siis. Kannattaa olla terävänä tämän kanssa, sillä seuraavaa erää pitää odottaa taas vuosi.

Vinohradsky Svatováclavská 13 Czech Pilsner

Sameahko, vaaleankeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on upea. Tuoreen ruohoinen ja yrttinen, vehreässä purennassaan runsas, mutta myös aromaattinen. Mallastakin on, vaaleaa ja suodattamattomana peruspilsuun nähden hieman tukevaa tai pikemminkin pyöreämpää, joskaan ei raskasta.

Maku nojailee tuoksun huomioihin. Ruohoyrttinen meno omaa hyvää napakkuutta, mutta voisi hyvin olla vähän rapeampaakin. Suodattamattamaton runko tarjoilee vaaleaa, kevyesti soljuvaa maltaisuutta, jossa on olkisuutta ja hienoista, mutta selkeää ryhtiä. Laatukamaa. Todella hyvä!

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti