maanantai 1. marraskuuta 2021

Friends Company Double Cherry Cupcake Sour

Friends Company Double Cherry Cupcake Sour

Beerskin Friends Companyn näytteistä löytyi myös tuplatumpikin kuppikakkusouri. Tuplakirsikoitu, kuusiprosenttinen jälkiruokaberliineri on maustettu tutusti myös vaniljalla ja tätä yhtälöä karsastin vähän jo ennakkoon.

Kirsikat osuvat omassa suussa olueen yleensä vain, jos kokonaisuus on rutikuiva ja rempseän hapan. Lambikit tulevat siis lähinnä kysymykseen, joten en yllättynyt, ettei vähän jopa hattaraisen kondiittorinen veto mittareita suuremmin väräytellyt. Pastry-lajin ystäville varmaankin varsin kutsuva setti, omaan makuun monella tapaa turhan raskas ilman piristävää vastapainoa.

Friends Company Double Cherry Cupcake Sour

Tummanpunainen, vähän jopa violettiin taittava olut vaaleanpunaisella vaahdolla. Tuoksu on vähän makeankin kirsikkainen. Vanilja tuo pehmeyttä ja ohjaa ajatuksia leivosmaiseen suuntaan. Kuppikakku? No mikseipä sekin.

Maku on hillityn happamalla särmällä varustetun kirsikkainen. Hattaramaisen sokerista imelyyttä tuntuisi piilevän taustalla, vaniljaa ja leivosmaisuutta tukevampana elementtinä. Runsasmakuinen, omaan suuhun vähän raskaskin raikkauden puuttuessa oikeastaan kokonaan. Ihan jees, mutta jää kuppikakkuoluiden kermasta selkeästi.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti