keskiviikko 10. marraskuuta 2021

Hoppa Black Lager

Hoppa Black Lager
  •  Tyyli: Schwarzbier
  • Alk%: 5,3
  • Panimo: Panimo Hoppa, Kuusankoski, Suomi

Kouvolan Kuusankoskella olutta valmistava Hoppakin on ehtinyt jo toimimaan parisen vuotta, mutta ensikerran sen oluita tuli vastaan vasta reilu viikko sitten. Ennätin ohikulkumatkalla Heila Lähiruokatorille viitisen minuuttia ennen sulkemisaikaa, joten suurta aivotyötä ei kotiinviemisten valinnan suhteen ehtinyt tekemään, mutta silmiin osuneita kuusaalaisoluita en tohtinut oman onnensa nojaan hyllyyn jättää. Panimon tekemiset kun ovat keskisuomalaista etäseuraajaa kovasti kiinnostaneet. Myös parit sämpylät ja muut pikkupurtavat lähtivät koriin sahtipullon ja kahden hoppalaisen seuraksi – lyhyt aikaikkuna tuli siis käytettyä varsin tehokkaasti hyödyksi.

Hoppahan on ehtinyt jo tässä matkan varrella laajentamaan toimintaansa ja ja Valtakadun sympaattisen oloisen kauppakahvilan ohella olutta valmistuu myös Kymin ruukin alueelle mestaroiduissa isommissa tiloissa. Heilasta mukaan heilahti purkillinen panimon Black Lageria ja vielä jääkaappiin korkkaamista odottamaan jäänyttä India Pale Alea. Tummanpuhuva, mukavan maltainen ja syksyyn sopiva ensikosketus upposi hienosti makumieltymyksiini. Black Lagerista on kai olemassa vähän vahvempikin versio, jonka perässä pitäisi varmaankin tehdä reissu Kymenlaaksoon. Ehkä sellainen voisi viimeistään ensi kesänä järjestyäkin…

Hoppa Black Lager

Kolanvärinen, eli punertavan tummanruskea olut kevyellä vaahdolla. Tuoksu on paahtuneen maltainen, hieman imeltyneen tumman leipäinen ja aika runsas.

Maku on oivallinen. Tummaa, paahtunutta maltaisuutta, samaan sävyyn sovitettua imeltynyttä leipäisyyttä ja kevyttä yrttisyyttä. Melko runsas ja tunnelmallinen, syksyyn kauniisti istuva olut. Erittäin miellyttävä tutustumisen aloitus kouvolalaisten oluisiin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti