tiistai 14. kesäkuuta 2022

Tornion Hillatus Sour Ale

Tornion Hillatus Sour Ale

Tornion Panimo Hillatus on olut, jolle voisi ajatella olevan kiinnostusta myös pohjolan luonnosta ja puhtaista raaka-aineista kiinnostuneille matkalaisille. Nevamarjahan ei pelkkä pohjoisen yksinoikeus ole, vaan hillasoilla heilutaan joka syksy myös täällä keskisessäkin Suomessa. Marjaa on mukava kerätä ja makukin on hyvä, mutta jostain syystä sitä tulee kulutettua varsin harvakseltaan satokauden ulkopuolella. Torniossa pakkaskulutuslaiskuuden ongelmaa torpataan lisäämällä sitä olueen, mikä etenkin näin sourmeininkien kohdalla on varsin kannatettava idea.

En ole tyylin varsinaista kohderyhmää, mutta aihe aidosti kiinnostaa. Hillatuksen maku on odotetun raikas ja kepeäkin maustemarjan maun päästessä esiin varsin mukavalla voimakkuudella. Runsaaksi oluen tarjoilua ei silti voi kuvailla ja hillan maku hieman hiipuu loppuliukuun lähdettäessä. Ei paljon, mutta sen verran kuitenkin, että pulman pistää merkille. Oluen maku kun kuitenkin nojaa marjan läsnäoloon hyvin voimakkaasti happamuudenkin ollessa melko kepeän oloista. Toisaalta tuo tietty helppous tukee ajatelmaa oluen matkailullisesta soveltuvuudesta.

Tornion Hillatus Sour Ale

Oranssinen, lakkaisan värinen olut melko olemattomalla vaahdolla. Tuoksu on happaman hiljainen. Varsin runsasmarjainen ja vähän meheväkin.

Myös maussa soidemme helmi on hyvin esillä. Happamuus on aika mietoa ja hilla yksin ei kanna ihan loppuun saakka, vaikka pontevasti palettia kannatteleekin. Jälkimaku on siinä suhteessa harmillisesti aavistuksen kevyt. En ole kohderyhmää, mutta kesän janoon tämmöinen voisi mennä. Samoin kuriositeettisuosituksena kotomaan luontoon ja tuotteisiin tutustuville matkailijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti