perjantai 10. kesäkuuta 2022

Ant Brew King Koala IPA

Ant Brew King Koala IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,5
  • Panimo: Ant Brew, Lahti, Suomi

Toinen Ant Brewn tuliainen tulikin nautittua jo valvotummissa olosuhteissa Olutkellarin takaterassilla. Aussilajikkein (Galaxy ja Ella) kuivahumaloitu King Koala on omaan makuun hieman poikkeavanlaisen lähestymiskulman omaava IPA, jossa on paikoin aika rouheankin tuntuista, joskin edelleen hedelmäistä menoa tarjolla.

Oluen nimi ja ehkä vähän etiketin sarjakuvamaisuuskin tuo mieleen Kid Koala -artistin, vaikkei tässä varmastikaan mitään yhtymäkohtaa siihen suuntaan olekaan. Hyvä näyteikkuna aussilajikkeiden vähän erilaiselle rymistelylle, joka ei ehkä ihan sitä suunmyötäisintä menoa ainakaan itselleni ole näin pelkiltään ole koskaan ollut. Siitä huolimatta hyvin koliseva setti.

Kyselin ostotapahtuman lomassa vähän panimotoiminnan speksejä ja ilmeisesti Ant Brewn olutvirrat kulkevat edelleen voittopuolisesti oman lokaation kautta. Nykylaitteiden kapasiteetti on noin 3000l per kuukausi, johon on kuution verran tulossa lisäleveyttä piakkoin. Litramäärät voisi kuulemma tuplatakin, mikäli ajat olisivat ennustettavammat. Se taas ajaisi myyntikanavien avaamiseen muuallekin, mitä en näin kuluttajana pistäisi pahakseni lainkaan. Panimon kannalta nykytila lienee kuitenkin mukava, kun litrat liikkuvat omien käsien kautta ilman ylimääräistä liikuttelua.

Ant Brew King Koala IPA

Kaunis, haalean vaaleankeltainen, hedelmäisen samea olut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on sitrusvetoinen, sitrusruohoinen ja hieman kukkainen. Greippiä, hieman saippuaa. Aromaattinen, mutta myös aika terävä.

Maku on hyvä, vähän rouheampi kuin odotin. Sitrusta, trooppisuutta ja greippisyyttä. Hieman limen kuortakin löytyy, aromaattisuuden taustalla tuoksun tapaan saippuaa. Humalaa piisaa ja lopetus on aika kärkeväkin. Ei hassumpaa menoa.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti