keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Stallhagen Baltic Brew

Stallhagen Baltic Brew
  • Tyyli: Pils
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Stallhagen, Godby, Suomi

Stallhagenin Baltic Brew tuli sen verran tiuhaan vastaan alueen pienemmissäkin kaupoissa, että päätin napata sen maisteloon. Magnumilla ja Saazilla humaloitu Pils on hyvällä asialla, sillä sen tuotoilla tuetaan Itämeren ekologisen tasapainon palauttamista tavoittelevaa Baltic Sea Action Groupia (Elävä Itämeri säätiö). Rantojamme aalloillaan hellivä murtovesiallashan on yksi maailman liikennöidyimpiä merialueita, jonka rehevöitymistä vauhdittaa mm. vesiliikenteen laskemat harmaat vedet ja keittiöjätteet.

Kunnioitettavaa päämäärää tukee mielellään vaikka sitten olutta juoden ja ahvenanmaalaisten siemailusta onkin kulunut jo jonkin verran aikaa. Jonkilaista brändipäivitystä onkin ollut uutuustuotteiden myötä nähtävissä ja tämäkin purkki on tosiaan pistänyt silmään jo useamman kaupan hyllyltä.

Itse olut ei kuitenkaan osoittaudu sellaiseksi, mitä saaristomeren rantamaisemiin vievien mielikuvieni myötä olin ajatellut. Rapeampaa menoa jään kaipaamaan, muun muassa.

Stallhagen Baltic Brew on rapsakka kuiva pils-olut, joka sisällöstä yksi prosentti on Itämeren vettä, josta on poistettu suola. Miksi yksi prosentti? No, vaikka 70 % maailman pinta-alasta on vettä, vain yksi prosentti on helposti tavoitettavaa makeaa vettä.

Puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys, minkä me kaikki Itämeren rannalla asuvat tiedämme. Me Stallhagenilla elämme, vaikutamme ja panemme artesaaniolutta Ahvenanmaalla, saarella meren keskellä. Emme voi ummistaa silmiämme meren vakavalta tilalta. Stallhagen Baltic Brew -oluella tuemme Baltic Sea Action Groupia ja sen tärkeää työtä meremme pelastamiseksi.

Stallhagen Baltic Brew

Kirkas, oljenkeltainen olut runsaalla ja kestävällä vaahdolla. Tuoksu on yrttinen, vaalean maltainen ja kevyen saippuainen. Diasetyyliä myös.

Maku on aika vaisu. Vaaleaa maltaisuutta, kevyttä yrttisyyttä ja hyvin vaatimatonta katkeruutta. Taustalla pientä maltaan makeutta, päällä olkisuutta. Voimaisuus nousee esiin yllättävän voimakkaasti muuhun tarjontaan nähden. Ei oikein iske mieltymyksiin, katkeruutta tämä ensisijaisesti huutaisi lisää. Ja paljon.

Pisteet: 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti