keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Maku Barley Wine (2022)

Maku Barley Wine (2022)

  • Tyyli: Barley Wine
  • Alk.%: 9,0
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Maku on kehittänyt talven aikana omaa ohraviiniään ja se onkin tullut saataville jo Alkon tilausvalikoimaankin. Maistelin vuosi sitten oluen edellisversiota, joka toimi mielestäni varsin mainiosti, vaikkei lajin syvin tai runsain ilmestys ollutkaan. Tietynlainen juotavuus tuntui kuitenkin kääntyvän tuon painoksen eduksi.

Oluen reseptiä on nyt kuitenkin viilattu ja esimerkiksi keittoaikaa on pidennetty reilusti. Olut kuitenkin vertautuu aika hyvin aiempiin makumuistoihin, eikä ole muuttunut soljuvan siirappisempaan suuntaan. Ehkä tietynlaista painokkuutta makumaailmaan on tullut mukaan, mikä toisaalta saa ainakin omat kielenkantani kaipaamaan vastavuoroisesti lisäpaksuutta myös tuntuman puolelle. Ei välttämättä mittavaa kuormaa, mutta hieman nyt tarjolla olevaa antia enemmän.


Maku Barley Wine (2022)

Meripihkainen, runsasvaahtoinen olut. Aika nätti. Tuoksu on hieman pidättäytyväinen, mutta hyvä. Rusinaa, karamellista, tummahkoa maltaisuutta ja kypsää kuivahedelmäisyyttä. Ei silti isommin makeutta...

Maku on hyvä. Ei järin syvä, sillä hiilihapot ovat aika terävänlaisia ja runko ei vaikuta soljuvimmalta sortilta. Se ei tunnu menoa isommin haittaavan. Rusinainen, kypsän kuivahedelmäinen ja lämpöä henkivä makumaailma toimii hyvin. Huulet tahmaantuvat, mutta makeaksi homma ei äidy.

No, ehkä sitä runsautta pidemmän päälle voisi enemmänkin olla. Ohutta? Ei missään nimessä. Mutta lisäpyöreys kruunaisi kaiken niin kauniisti. Potentiaalia löytyy, se on selvä ja minusta tämä vertautuu aika hyvin makumuistoihin oluen alkuperäisestäkin painoksesta. Painokkuutta on ehkä hieman lisää, mikä vie paketin mieltymysteni suhteen sen rajan yli, että runsautta voisi olla mukana enemmänkin. Makuasioita, mutta hyväähän tämä on tässäkin olomuodossa.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti