torstai 16. kesäkuuta 2022

Budejovicky Budvar Nealko

Budejovicky Budvar Nealko

Holittomien hyllyä tiiratessa silmiini osui mielenkiintoinen lagerjuoma Tsekeistä. Budvar eri versioineen kuului ennen harrastuneisuutta omien suosikkibrändien joukkoon ja tuttuihin pulloihin tulee edelleen tartuttua aina tilaisuuden tullen – tai mahdollisen vierailun kohteena olevan ravitsemusliikkeen oluttarjonnan ohjaamana. Hyviä oluita joka tapauksessa, kuten tsekeillä tapana on.

Holitonta Budvaria en kuitenkaan ole tätä ennen missään kohdannut ja kohtalaisen korkein odotuksin sen antiin lähdettiin tutustumaan. Perushyviä ja raikkaita lagereitahan nollakerholaisista löytyy nykyisin jo mukavalla skaalalla, mutta ei tarjonnan laajentuminen edelleenkään huono juttu ole. Päinvastoin. Ja Budvarhan lunastelee odotukset erheettömästä, miedonmakuisesta mutta hyvästä, varsin raikkaasta ja mutkattomasta laatulagerista varsin hienosti. Tarttumisen arvoinen suoritus.

Budejovicky Budvar Nealko

Kauniin kirkas ja pirskahteleva, kepeän vaahdon nostava olut. Tuoksu on varsin hyvä. Aika raikas, pientä paahtoleipäisyyttä ja yrttisyyttä.

Maku on aluksi tosi jees, mutta katoaa vähitellen lähes olemattomiin. Loppumaku hieman ryhdistäytyy ja tarjoilee pientä napakkuuttakin. Hyvänmakuinen, odotetusti aika kevyt ja virkeä tapaus. Hiilihappopuoli on aika terävänoloista, mikä tässä lajissa on ehkä ihan hyväkin.

Olut ei tarjoile mitään ihmeitä, muttei myöskään holittomien perisyntejäkään. Aika puhdaspiirteinen ja sen verran makua antava, että hyvillä mielin tätä juopi. Hellekesää odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti