maanantai 27. kesäkuuta 2022

Kiisken Sahti

 

Kiisken Sahti

Käväisin juhannusviikolla pikaisesti maan eteläpäässä ja kotimatkalla oli vakaa aikomus täydentää juhannustarjoiluja kotimaisen perinneoluen muodossa. Nyt kun pienillä panimoilla on mahdollisuus myydä tuotteitaan vähän vapaammin ulos valmistuspaikaltaan, on perinteisten sahtitoimijoiden lisäksi muutama ”tavallinenkin” pienpanimo ottanut sahdin teosta säännöllisen epäsäännöllisen tavan toimintansa elävöittämiseksi. Yksi näistä arvokasta perinnettä ylläpitävistä tekijöistä on mäntsäläläinen Kiiski.

Panimo ilmoittikin sosiaalisessa mediassa juhannussahtia olevan tarjolla, joten ensimmäinen välietappi oli helppo lukita. Kovinkaan isoa koukkausta ei isolta tieltä nektarin perässä tarvinnut lopulta edes tehdä. Tuhdin, kymmenpinnaisen sahdin valmistuksessa on käytetty ohramaltaan lisäksi myös ruismallasta ja katajaisuuskin pääsee hyvin esiin maun loppupuolella. Kerrassaan miellyttävä, tasapainoinen ja lämminhenkinen elämys, joka sopi juhannusiltoihin enemmän kuin hienosti.

Kiisken Sahti

Tummanlainen, leipäisen ruskea sahti kaatuu lasiin houkuttelevan aromin saattelemana. Tuoksu on tumman leipäinen, kypsän hedelmäinen ja pehmeän banaaninen. Hieman mausteisuutta, aika mukavan pehmeää menos ja pientä lämpöäkin.

Maku on mainio. Ei niin soljuva kuin tuoksu, mikä on ehkä ihan hyväkin asia. Kypsää, tummaa hedelmää, lämpöä ja mausteisuutta. Tummaa banaania, minun suuhun hieman limppuistakin maltaisuutta ja lopussa katajaa. Runsasmakuinen ja tasapainoinen sahti. Todella hyvä.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti