maanantai 20. kesäkuuta 2022

Chouffe Blanche

Chouffe Blanche

Tsuffen oluet ovat varsin varma valinta ja tonttuverstaalta löytyy useampikin mainion kiehtova olut kesäkauden nautintoihin. Blanchea ei olekaan tullut vastaan herran aikoihin, joten nappasin pullon matkaan Alkon hyllytarjonnasta. Korianterinsiemenin ja sitruksin maustettu witti on hieno kesäjuoma ja belgitunnelmien luontiin varsin oivallinen valinta.

Our emblematic gnome rambles across the mountains in all seasons, summer and winter alike. With his stick and his mammoth waistcoat, he regularly climbs the 6666 meters up Mt CHOUFFE, to breathe in the fresh air of the perpetually snow-covered peaks. Once he reaches the summit, he likes to pour himself a Chouffe and admire the view.

"Grouff, grouff ?" an inquisitive, shaggy-haired yeti, recognising the sound of beer being poured, approached timidly. "Chouffe ! ... not Grouff !" Marcel told him. The white landscape inspired Marcel to call his new beer, which is so refreshing, smooth and spicy: Chouffe Blanche!

Chouffe Blanche

Vaaleankeltainen, samea ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on hieno. Tuoksussa vehnää, sitrusta, mausteisuutta ja korianterista yrttisyyttä.

Maun alkupuoli on pehmeä, mutta lopussa hiilihapoiltaan terävä olemus yhtyy hentoon katkeruuteen ja kuivahkoon mausteosuuteen. Runko on vaalean maltainen, vehnäinen ja viljavan kepeäliikkeinen. Sitruksista tuntua, korianteria... On hyvä, kesäinen ja silti runsasmakuinen olematta raskas. Taattua Chouffea.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti