tiistai 7. kesäkuuta 2022

Sonnisaari Purkkamestari Juicy Wheat Beer

Sonnisaari Purkkamestari Juicy Wheat Beer

  • Tyyli: Hopfenweisse / Wheat Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Sonnisaari, Oulu, Suomi

Pysähdyin taannoin vakiostopilla Heilassa ja valikoin takahuoneen pienpanimokeskittymästä muutaman maistiaisen kotiinviemisiksi. Harvinaista kyllä sahti jäi tällä kertaa hankkimatta, mutta lähestyvän muuton edellä oli pakko harjoittaa etukäteiskonmaritusta ostovimman suhteen.

Sonnisaarelaisia ei ole vähään aikaan lasiin kaatunut, joten mielenkiintoisen kuuloinen Purkkamestari koitui tämänkertaiseksi valinnakseni. Stratalla ja Mosaicilla humaloitu hopfenweisse tunnustaakin nimeään varsin hyvin, sillä makumaailmassa sekoittuvat humalaromit ja hiivan nostattamat esterit muovaavat mielikuvasta purkka-automaatista takavuosina löytyneen makupurkkakuulan muistot esiin tuovan hedelmäkarkkikombon. Osasyynä mielleyhtymään on varmasti myös oluen mielikuvia vahvasti ohjaava nimi sekä värikäs etikettitaide, mutta näin sen on varmaan tarkoitus mennäkin.

Kauppavahvuuksiin varsin runsasmakuista menoa, joskaan ihan sitä juicyintä tarjontaa olut ei ainakaan omassa suussa tarjoile, vaan tunnelma painottuu hieman kuivempaan suuntaan vehnäoluen mausteisuuden ja ”kovempien estereiden” tahdittamana. Mutta onpa kerrassaan hienon kesäinen pläjäys.


Sonnisaari Purkkamestari Juicy Wheat Beer

Vaaleankeltainen, samea olut valkealla vaahdolla. Tuoksu tuo tosiaan mieleen hedelmäisen purukumin. Trooppisuutta löytyy humalan muodossa, muuta hedelmäisyyttä käymisaromien tuotoksena. Hieman mausteisuuttakin löytyy, samoin Mosaicin viinimarjapensaisuutta. 

Maku jatkaa samalla linjalla. Hedelmäkarkkia tai -purukumia vehnäoluen mausteena -teema on hauska ja varsin toimiva. Tropiikin hedelmää passionin ja sitruksen muodossa, myös hyvää marjapensaisuutta löytyy. Muutoin vaalean vehnävää maltaisuutta, kevyttä mausteisuutta ja käymisestereitä, joskaan ei banaania sentään.  Tuntuma on kuiva, lopetus suht napakka. Ylettömän juicyksi ei nimestä huolimatta osoittaudu, mikä ei tässä kohtaa kyllä haittaakaan. On todella hyvää.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti