maanantai 6. kesäkuuta 2022

Stu Mostów Farton Bink

Stu Mostów Farton Bink

Wrocławilaisten moskiittotölkki pisti silmään Palokan oluthyllystön keskeltä ja valikoitui sen myötä heräteostokseksi. Orastava ininäkausi on pian täällä, joten olutvalinta on siinäkin mielessä ajankohtainen.

Stu Mostówia ei olekaan omassa lasissa ihan kamalasti käynyt, vaikka puolacraftia jonkin verran on Palokastakin tullut kannettua kotiin. Hyväksi tekijöiden taso on kuitenkin tullut havaittua ja kanssahifistelijöiden viestinnän perusteella vahvistettua, joten valintaa ei suuremmin tarvinnut virinneen kiinnostuksen iskiessä pohdiskella.

Selkeästi alkukesän surinoihin tähdätty olut on tölkkitekstin mukaan DDH New England Pale Alea. Trendikäs litanja, mikä allekirjoittaneeseen vetoaa. Humalmoottoreiksi on tällä kertaa valikoitu Citra ja Cashmere. Lopputulema on hyvä, muttei kauppavetoisuuksissakaan runsain laji-ilmentymä. Kesävedettävää ja hyvää sellaista, mutta runsauttahan tässä vähän kaipaamaan jäädään.

Farton Bink - DDH New England Pale Ale, We used Citra and Cashmere so you will pick up notes of Citrus, Melon, and Passionfruit, which is deceivingly light while boasting a full New England flavor.

Stu Mostów Farton Bink

Sameaa, hedelmäisen keltaista menoa nätillä vaahdolla. Tuoksu on hieman miedonlainen, pääosin sitrusmainen, appelsiininkuorinen ja taustalla kuivahkon trooppinen. Mukavaa kukkaisuutta löytyy myös.  

Maku on ihan hyvä, mutta tuoksun tapaan hitusen vaisu. Ei lajin siis runsain, mutta toimiva kumminkin. Sitrussävyjä, limeä ja nyt hieman myös persikkaista runsauttakin. Olemustaan rapeamman oloinen, muttei varsinaisesti katkera kumminkaan. Kiiviä, kukkayrttisyyttä ja appelsiininkuorta... Napsun voisi olla runsaampikin. Ei siis kauppaosaston kärkeä sarjassaan, vaikka makukirjo omaan makuun sisällöltään onkin.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti