perjantai 3. kesäkuuta 2022

Ant Brew x Pien Brewing Thrilla In Vanilla

Ant Brew x Pien Brewing Thrilla In Vanilla

  • Tyyli: New England Double IPA
  • Alk.%: 8,5
  • Panimo: Ant Brew, Lahti, Suomi / Pien Brewing, Helsinki, Suomi

Ant Brewn menoa on tullut seurailtua varsin suurella mielenkiinnolla aivan panimon aloituksesta lähtien. Oluen makuun en kuitenkaan ole tässä kaksivuotisen sivustaseurailun aikana päässyt lainkaan, mikä on harmittanut jo senkin vuoksi, että vierailin mastokaupungissa aika tiuhaankin vielä paria kuukautta ennen panimobaarin ovien avautumista. Kertaalleen olen ohikulkiessa käynyt ovenkahvassakin roikkumassa, mutta ilmeisesti päiväkaljat eivät ole Lahdessa ns. juttu ja jouduin jatkamaan matkaa tyhjin käsin.

Menneellä viikolla tarjoutui kuitenkin tilaisuus koetella onnea uudemman kerran ja vaikka täpärälle se taas meni, poistuin paikalta hymyssä suin pahvikuutio täynnä Ant Brewn tuotantoa. Panimobaarin hienoushan on tietty se, että ulosmyynti pelaa iltaysiin asti ja kelloa viistäen ennätin ostoksille matkallani kohti eteläisempiä seikkailuja.

Hesoihin päästessäni hoksasin oluiden olevan vielä jääkaappikylmiä, joten nappasin hotellihuoneeseen mukaan jännän kuuloisen Pien-kollabon, joka olikin aika veikeä yömyssy. 8,5-prosenttinen Thrilla in Vanilla on näet Mosaicilla ja Motuekalla kuivahumaloitu tupla-NEIPA, jonka valmistuksessa on käytetty vaniljaa ja kookosta. Itselleni kookos toimii lähinnä Sabron muodossa, mutta tässä kohtaa halusin ottaa tietoisen riskin, koska lahtelaisten tekosista on kuulunut niin paljon hyvää ja Pienen väki osaltaan tietää, mikä on olutmaailmalla tällä hetkellä seksikästä.

Veikeäksi tuossa lopputulemaa jo kuvailinkin, mikä osuu mielestäni todella hyvin maaliin, mikäli yhden adjektiivin kuvausta haettaisiin. Ensipuraisu nosti niskavilloja vähän turhankin kanssa pystyyn, mutta jollain kummalla tapaa oluen maut tasapainottuvat ajan myötä yllättävänkin harmooniseksi kokonaisuudeksi. Toki olen edelleen sitä mieltä, että NEIPA-juomat ovat parhaimmillaan ilman lisäaineita, mikä pätee tässäkin kohtaa. Yllättävän, jopa pöyristyttävän hyvin tämä kokonaisuus on kuitenkin saatu toimimaan ja lopputulema on pitkässä juoksussa paitsi kutkuttava, myös varsin miellyttävä. Muttei suosikkimatskua kuitenkaan.

Ant Brew x Pien Brewing Thrilla In Vanilla

Samea, hedelmäisen keltainen ja mehevä olut. Tuoksu on jännä. Se on mehuisan trooppinen, mutta korostuneemman kookoksinen. Mandariinia, mangoa, vaniljaa taustalla.

Maku noudattaa tuoksun huomiota: jännä. Toisaalta se tarjoilee juuri sitä mitä lupaakin eli runsasta, sameaa ja trooppista tunnelmaa kookoksessa kylvetettynä. Vaniljaa on vähäisemmin, mutta selvästi. Alkupuoli menee hedelmäisemmissä tunnelmissa soljuvan mangon, aprikoosin ja mandariinin voimin, mutta pian esiin nouseva kookoksen ja vaniljan aalto tuo äkkiseltään mieleen jonkinlaisen makusuklaan, vaikka se suklaan maku joukosta puuttuukin. Lopussa taas hieman runsaampaa hedelmäisyyttä niin pehmeämmän trooppisessa kuin pirteämmän sitruksisessakin muodossa.

Tiesin jo ostaessa, että ollaan poissa mukavuusalueeltani, mutta yllättävän hienosti tämä toimii. Itseasiassa lasin huvetessa kookos tasaantuu ja sulautuu joukkoon tosi hienosti. Ei tällä kuitenkaan asiaa omaksi suosikikseni ole, mutta en usko että tällä kuriositeetilla suurta massaa tavoitellaankaan. Hauska kokeilu, siitä ei pääse minnekään ja kookoksen ystäville varmasti mukava kokemus.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti