perjantai 17. kesäkuuta 2022

Ant Brew Rai-Rai

Ant Brew Rai-Rai

  • Tyyli: Rye Beer
  • Alk.%: 5,3
  • Panimo: Ant Brew, Lahti, Suomi
  • Mukana: Senson, Lahti, Suomi

Rai-Rai Rye Beer on Ant Brewn ja Viking Maltin tytäryhtiö Sensonin yhteistyöolut, jossa on nimensä mukaisesti mukavan rukiinen makupohja. Lisähöysteenä oluen teossa on käytetty appelsiininkuorta, jonka läsnäoloa tehostaa myös Mandarina Bavarian käyttö kuivahumaloinnissa. Aisaparinaan sillä toimii tällä kertaa Cascade.

Ruishommat toimivat allekirjoittaneelle varsin hyvällä prosentilla, mutta sen liittäminen appelsiiniperäisiin tunnelmiin kalskahtaa hieman epämukavuusalueelta. Näinhän se maunkin puolesta tulee taas todettua, joskin tämähän toimii lähtökohtien ristiriitaan nähden varsin hyvin. 

Rukiista otetta on tarjolla mukavalla runsaudella ja sitrushedelmien oranssimman osaston joukosta voi poimia vähän pirteämpää sitruksisuuttakin. Rukiinen maltaisuus ei ole niin imeltynyttä, kuin ehkä etukäteen odotin, mikä hieman ohentaa tunnelmaa, mutta toisaalta olut ehkä pelaakin paremmin yhteen appelsiinivivahteiden kanssa tällaisenaan.

Ant Brew Rai-Rai

Rusehtavan keltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on rukiista, kevyen imeltynyttä maltaisuutta, mutta päävärinä toimii mandariinimainen hedelmäisyys, jossa on useampia ulottuvuuksia. Myös hieman yrttisyyttä on ilmassa. 

Maku on ihan ok. Mandariinin ja rukiin liitto on itselle vähän vaikea. Hienoista yrttisyyttä, hillitymmin maltaan imelyyttä. Ruista sen sijaan edelleen löytyy varsin runsaasti. Lopussa hieman sitrusta ja appelsiinin kuorta. No ei loppuunsa hassumpi, vaikkei ihan omiin mieltymyksiin iskekään.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti