torstai 2. kesäkuuta 2022

Kahakka Mananas NEIPA

Kahakka Mananas NEIPA

Kokkolalainen Kahakka on kuin kotikaupunkinsa konsanaan: aihe kiinnostaa, mutta siihen on päässyt perehtymään harmillisen vähän. Kokkolasta minulla on jostain syystä aika idyllinen kuva, vaikken siellä ole tainnut kuin kertaalleen käydä nuorena kiekkoa huitomassa. Muutoin kaupunkiin osaa liittää lähinnä Oolannin sodan kahakan, jossa hölmistyneet britit nöyrtyivät yllättävän vastarinnan edessä.

Panimosta itsestään olen ehkä jonkin verran paremmin perillä, mutta sen oluita  en ole vielä kertaakaan maistanut. Kahakkahan on perustettu jo vuonna 2018 ja sen tekemisistä on virinnyt hyvää tarinaa jo hyvän tovin. Nyt kevään myötä rannikkokaupungissa löytiin isoa vaihdetta silmään ja tölkitettiin kertarysäyksellä isompikin satsi oluita – varsin moderneissa tyylisuunnissa pysytellen. Nappasinkin Palokan Citymarketista testiin tölkillisen TWIST-olutperheeseen kuuluvaa Mananas NEIPAa.

Idaho 7:lla ja El Doradolla humaloitu, samean suloinen olut tarjoileekin mukavan monimuotoista tropiikin menoa, minkä äärellä voi hyvin ääneen todeta, ettei näitä ole suotta kehuttu. Mananas on myös nimenä mainio*, sillä se kuvaa oluen makumaailman suuntimia varsin hyvin.

*joskus kauan sitten ”keksittiin” Lounaispuiston grillijonossa, että ananashampurilainen paistetulla munalla on munanashampurilainen…

Kahakka Mananas NEIPA

Samea, kauniin hedelmäinen, kypsän oranssihtava olut hieman saippuamaisella vaahdolla. Tuoksu on aromaattisen mangoinen, sitruksinen ja passioninen. 

Maussa samoja tunnelmaa, etiketissä mainittu ananaksinen puolikin pääsee esiin. Mango kuitenkin vetää, samoin sitruksen ja appelsiinin kuoren yhtymä esiintyy edukseen. Suht runsas, toimivanlainen NEIPA. Jonkinlaista lisäpontta makuihin tai niiden tueksi ehkä toivoisi, mutta puute on kyllä hyvin pieni. Ei sen suurempaa valittamisen sijaa eli maistuu hyvin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti