torstai 13. lokakuuta 2022

Brutal Brewing Pistonhead Flat Tire 0,5%

Brutal Brewing Pistonhead Flat Tire 0,5%

Muistan, kun olutintohimoni syttymisen aikoihin Pistonheadin Low Ridin' Lager oli harrastajien keskuudessa kova sana nimenomaan käyttöolutpuolella. Itse olin tuolloin vasta aloittanut tutustumismatkani salkkuolutmaailman ulkopuolelle, joten kosketukseni tuotteen kanssa jäi melko ohkaiseksi. Olinhan juuri parin vuoden aikana kasvanut erilleen vaaleasta kulutuslagerista.

Nyt panimon hieman modernimmin humaloitua tyhjää rengasta näkyy tulleen aika laajastikin kauppatarjontaan ja pakko myöntää, että Spendrups kiinnostaa aiheena nyt huomattavasti enemmän. Päätin kuitenkin aloittaa tuotteen holittomalla versiolla, kun se sattui ensin hyllystä löytymään.

En oikeastaan koskaan ole ollut perillä Ruotsin bulkkioluttarjonnasta tai sen suurimmista brändeistä, joten tätä piti ihmetellä juttua tehdessä hieman tarkemmin. Taustoja kun ei tullut aikanaan Pistonheadinkaan kohdalla suuremmin kaiveltua, mikä voi selittyä tuotteen vähäisellä käytölläkin. Pihalla olen edelleen, eikä siinä.

Pistonhead on joka tapauksessa osa Brutal Brewing -brändiä, joka taas on osa Ruotsin suurinta itsenäistä panimoalan toimijaa, Spendrupsia. Tämä holiton näkemys mukavasti humaloidusta lagerista osoittautuikin varsin meneväksi tapaukseksi. Tölkin aputeksti brewed with Mosaic hops jättää kertomatta, että myös Centennialia on keittoon lisätty - tämä tieto löytyy tölkin takakannesta. Toimivaa holitonta, tästä saattaa tulla tapa.

Brutal Brewing Pistonhead Flat Tire 0,5%

Vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa on hyvää sitruksisuutta, kevyttä herukanlehtisyyttä ja hentoa yrttisyyttä. Raikas ja virkistävä.

Maku on varsin hyvä. Takana ehkä kevyttä pahvisuutta, muttei pahemmalti. Sitruksinen, raikas ja kepeä kokonaisuus. Hieman ohutta rungoltaan, mutta humalat paikkaavat hyvin. Vedettävää ja toimivaa holitonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti