tiistai 7. helmikuuta 2023

Aviator Wide Open Red

Aviator Wide Open Red

Tampere on Jyväskylää lähin suuremman kokoluokan pitäjä, mutta jostain syystä siellä tulee satunnaisia läpipiipahduksia lukuunottamatta käytyä nykyisellään tosi harvoin. Kuun vaihteessa tarjolla oli kuitenkin ohjattua toimintaa Tammerkosken sillan kupeessa ja iltasella ehti omatoimisesti hieman jaloittelemaankin.

Konttori oli sopivasti janoisen käden ulottuvilla ja sinne suuntasimmekin pienen, mutta sitäkin iloisemman joukkiomme voimin. Hieman yli kuusipinnainen Irlannin suuntaan kallellaan oleva red ale kuulosti siihen saumaan hyvältä idealta, joten nappasin itselleni vielä tuntemattoman Aviator Brewingin tuotteen testiin.

Wide Open Red on East Kent Goldingsilla humaloitu Irish Red Ale, josta löytyy myös sopiva ropaus Cascaden taikaa. Mallaspuolelle on laitettu myös hieman paahtuneempaa sorttia, muttei liioitellusti kuitenkaan. Itse panimo paljastui jälkikäteen jenkkiläläiseksi eli olut on matkannut Mansesteriin Fuquay-Varinasta, Pohjois-Carolinan keskiosista. Panimon ilmailuvivahteiselle nimelle ei löytynyt äkkiseltään selitystä, mutta hyvän Kummeli-aiheisen normipäivä-vitsin se joka tapauksessa mieleen nostatti.

Aviator Wide Open Red

Punakka, kutsuvan näköinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu nojaa karamelliseen, hieman mausteiseen maltaisuuteen ja vienoon yrttisyyteen. Myös appelsiinikohvehtisuutta löytyy.

Maku on sopivasti karamellimaltainen, pähkinäinen, kevyen mausteinen ja lopussa yrttinen. Taustalla on mukaan sopivaa sitrusvivahdetta. Suutuntuma on hieman kermainen, silti melko vedettävä. Makumaailma on hillityn runsas, todella tasapainoinen. Kovinkin miellyttävä brittitunnelmainen kokonaisuus, jollaisen äärellä istuisi useamman pintin verran.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti