sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Cool Head The Farewell Porter

Cool Head The Farewell Porter

  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 7,0
  • Panimo: Cool Head Brew, Helsinki, Suomi

Cool Head löi Gardenian tiskiin brittihenkisen portterin ilman adjunkteja tai muuta kikkailua. Tällaiset kuusipinnaiset ”peruspaahteiset” nautinnot ovat olleetkin viime aikoina melko harvassa, kun tarjonta keskittyy vahvemman pään imperialistisiin ja usein maustetumpiin paahteen sävyihin. Viikissä on kuitenkin poikettu The Farewell Porterin kohdalla tästä linjasta ja tehty rehti brittiportteri. Tokihan heiltä on tässä talven aikana jokunen pastry-liitteinen serkusolutkin ulos tullut, mutta hyvä vain, että variaatiota löytyy.

The Farewell Porterin kerrotaan olevan perinteitä kunnioittava, klassinen brittityylin portteri, joka rakentuu Maris Otter -maltaiden varaan. Humalpuolelle on valikoitu East Kent Goldings -lajike ja käyttövoimana toimii London Fog -hiivakanta. Ei tähän oikeastaan ole mitään lisättävää, erinomaisen suunmukainen ja tyylikäslinjainen paahdenautinto kahvisin, tummansuklaisin ja luonnollisen paahtunein sävyin.


Cool Head The Farewell Porter

Tummanpuhuva olut vaaleahkolla vaahdolla. Tuoksu on robustin paahtomaltainen, kahvinen ja kuivan suklainen.

Maku on runsaan paahtomaltainen, tumman kahvinen ja kuivan suklainen. Hillitty, runsasmakuinen ja tyylikäs Porter. Tuntumaltaan sopuisan pyöreä ja rungokas, ei silti turhan tuhti. Oivallinen paahdenautinto.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti