sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Ant Brew Pop Juice

 

Ant Brew Pop Juice

  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 7,0
  • Panimo: Ant Brew, Lahti, Suomi

Ant Brewn asemapaikka on sinällään helpon koukkauksen päässä omilta etelänreissuilta, mutta kynnys poiketa puolimatkankrouvissa sykkivän kaupunkikeskuksen sydämeen on ollut yllättävän suuri. Pari kertaa asia on kuitenkin tullut otettua, reittisuunnitelmaan ja muutama purkki tulikin noukittua tammikuun lopulla jo iltahämärään hiljentyneen Malskin varjoista.

Tarjolla oli kymmenkunta ostopurnukkaa, joiden joukossa pari uunituoretta uutuutta. Esimerkiksi ensimaininnan nyt käsittelyssä olevasta Pop Juicesta kuulin vasta Ant Brewn tiskillä ja kyllähän tuore NEIPA-tuote aina mieltä kiehtoo. Nimensä mukaisesti mehukaslinjainen olut on kuivahumaloitu Cryo Pop® Original Blendillä, joka on itselleni uusi tuttavuus.

Cryo Pop® Original Blend on yksi Yakiman vuonna 2017 lanseeraaman Cryo Hops -tuotelinjan hedelmistä. Se tunnettiin aiemmin koodinimellä TRI 2304CR. Kyseisen blendin makutarjonta nojaa trooppisiin, kivihedelmäisiin ja sitruksisiin tunnelmiin. Lisätietoa löytyy asiaan vihityltä internetsivustolta: Cryohopblend.com


Ant Brew Pop Juice

Haalean aamiaismehumainen olut melko olemattomalla vaahdolla. Tuoksussa on kypsää persikkaa, ananasta ja sitrushedelmiä.

Maku on hyvä. Hieman mehumainen meno tarjoilee kypsää persikkaa, limeä ja lopussa ehkä greippiäkin. Taustalla on ananasta, mutta myös jotain sabromaistakin tuntua. Ei suoranaista kookosta, mutta jotain sen tyyppistä pehmeyttä kumminkin. Hyvää tekemistä, ehkä vähän ”laiskan” oloinen tunnelma hiilihappojen vähäisyyden ja lennokkaimman aromaattisuuden puutteen vuoksi. Mehukkuus toki korostaa tätä tuntua, mutta makupuoli on kyllä kunnossa.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti