maanantai 27. helmikuuta 2023

Ant Brew Lihamuki

Ant Brew Lihamuki

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Ant Brew, Lahti, Suomi
  • Muuta: Lihamukin MM-kisojen 10-vuotisolut

Edellisen Ant Brew -käynnin viimeinen maisteltava on oluellisesta näkökulmasta hieman jännästi nimetty Lihamuki IPA. Tokihan lihamuki on yksi tunnetuimpia lahtelaisen gastronomian hengentuotteita, muttei se IPAn nimimerkkinä ehkä kaikkein myyvimmästä päästä ole. Ostin silti.

Joulukuun alussa pidetyt, järjestyksessään jo kymmenennet Lihamukin MM-kisat jäivät lajin viimeisiksi, joten antbrewläiset järjestivät kisoille omalta osaltaan arvoisensa lähtömaljan. Nordic West Coast IPAksi takaviitteessään tunnustautuva kisaolut on sovitettu yksiin kebabista koostuvan pahvimukiaterian makumaailman kanssa. IPAna se ei sinällään mitään suuria tuntemuksia herättele, mutta keskirunsaana ja mukavan hedelmäisenä kokonaisuutena se tarjoilee varsin mutkatonta tekemistä rentoon nautintoon. Varmasti paikallaan myös raskaamman pitopöydän raikastajana.

Ant Brew Lihamuki

Omenamehulta näyttävä olut on melko hailakka ja laihankin näköinen. Vaahtoa muodostuu todella niukasti. Tuoksu on kuitenkin varsin hyvä. On kypsähköä trooppisuutta ja kevyttä yrttisyyttä. Maltillinen toki.

Makumaailma on keskirunsaan tuntuinen, katkeroa löytyy sopuisasti, mutta enemmänkin kärryyn kuormaa mahtuisi. Tarjolla on vaaleaa trooppisuutta, sitrusta ja hentoa yrttisyyttä. Kokonaisuutena melko helppo, silti sopivaa särmääkin omaava IPA. Ei malskilaisten kärkisuoritus kuitenkaan. 

Pisteet 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti