tiistai 14. helmikuuta 2023

Ori Panimo & Tislaamo Oripukki Weizenbock

Ori Panimo & Tislaamo Oripukki Weizenbock

Ori Panimo & Tislaamo ilmoitti jokin aika sitten lopettavan toimintansa piakkoin ja laitteistokin on jo iskemätöntä tislauspannua lukuunottamatta jo myyty. Reilun vuoden verran toimineen panimon oluita ei ollut tullut vielä itselleni lainkaan vastaan, joten koukkasin alkuvuodesta Mallusjoen kautta, kun kotiin päähesoista päin ajelin. Leppoisaa maalaisraittia olikin varsin mukava körötellä menemään.

Orimattilahan ehtikin olemaan jonkin aikaa maamme sykkivin panimokeskittymä, jos huomioidaan asukkaiden määrä per paikkakunnalla toimiva panimo. Yksi toimija ei vielä keskittymää tee, mutta kahdesta laskennan voi jo aloittaa. Kuntakeskuksen Orimattilan Latoa ja maalaismaisemissa toiminutta Ori Panimoa kohden jaettu pääluku oli noin 8000, mikä alittaa (pikaisen laskelmani mukaan) niukasti mutta silti selvästi Forssan (n. 8500 hlö/panimo), Heinolan (9250), Mustasaaren (10 000) ja Naantalin* (10 000) lukemat. Suurten kaupunkien osalta kärkipaikkaa pitää luonnollisesti Jyväskylä (29 000 hlö/panimo). Mutta se nippelin vääntelystä.

Ori Panimon loppuunmyynnissä oli vielä varsin hyvin tavaraa jäljellä ja useampia itseäni puhuttelevia tyylejäkin lähti mukaan. Kiinnostuksen kärkipäässä oli tietenkin vaalea Weizenbock: Oripukki.

*Naantalin laskennassa on mukana Mallaskukon sinne fyysisesti sijoittuva panimoprojekti.

Ori Panimo & Tislaamo Oripukki Weizenbock

Kaunis, vaaleankeltainen ja samea vehnäolut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on runsaan mausteinen ja neilikkainen. Vehnävää menoa, banaania.

Maku on ryhdikäs. Runsaan vehnäinen, kuiva ja mausteinen. Neilikkaisuutta löytyy roppakaupalla. Voimakas ja pitkä jälkimaku toimii hyvin, vaikka voi kärjistyessään monen makuhermoa härkkiäkin. Tiukkaa menoa ilman ylimääräisiä koukeroita. On hyvä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti