maanantai 13. helmikuuta 2023

Etko Pacific High Frequency

Etko Pacific High Frequency

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,5
  • Panimo: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi

Etkon kerrostalopanimon kaupasta löytyi myös tämänmoinen West Coast IPA, jota on ilmeisesti tehty jo jonkin aikaa. Vahvempia Etkoja on tullut kuitenkin vastaan hieman vähänlaisesti. joten tämäkin tuote on nyt ensikertaa kellaristin hypisteltävänä.

Cascadella, Centennialilla, Chinookilla ja Simcoella humaloitu olut on vahvuudeltaan 6,5-prosenttinen, joten ollaan aika optimaalisilla lukemilla liikenteessä. Puristusta pitäisi markkinatekstin mukaan löytyä mukavasti (84,50 IBUa etiketin mukaan) ja kyllähän tuo makukokemus onnistumisesta noin yleisestikin kertoo. Panimon miellyttäviempien edesottamusten joukkoonhan tämä nousee.

A Steady interval of hop explosion will wash over you. IBU’s tuned to high frequency. Extremely crushable and hopped with West Coast classics for that pine, resin and grapefruit aromas.

Etko Pacific High Frequency

Vaalean meripihkainen olut on sameanlainen ja valkeavaahtoinen. Tuoksussa on esillä rehtiä menoa. Kevyttä karamellisuutta, päälle vyöryvää greippisyyttä ja havuja.

Maku on oivallinen. Napakassa puristuksessa heti kättelyssä oleva makumaailma henkii hyvää westcoastin menoa. Sitrusta, suoraa greippiä ja havuja tursuava makumaailma tarjoaa rapean lopetuksen. Alta löytyvä kevyen karamellinen maltaisuus lyö kättä pihkaisuuden kanssa, ehkä jotain tropiikinkin hedelmää joukossa on, mutta sillein "old schoolisti". Osuu ja uppoaa, eittämättä Etkon maistuvinta IPA-antia, mitä omalle kohdalle on osunut.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti