keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Līvu Tradicionālais

Līvu Tradicionālais
  • Tyyli: Tumma lager
  • Alk.%: 5,6
  • Panimo: Līvu Alus (Royal Unibrew), Liepaja, Latvia

Kaveri löi kouraan tummahkon latvialaislagerin, Līvu Tradicionālaisin. Saman nimen alla näkyy seilaavan tai ainakin seilanneen myös Pils-tyyppinen, vaaleampi janojuoma, mutta tästä ei tällä kertaa kuitenkaan ole kyse.

Latviaa hieman kehnosti taitavana kuluttajana en kovinkaan kattavaa taustakertomusta saanut tuotteen taustoista tai tekijästä aikaiseksi. Līvu Alus on joka tapauksessa perustettu vuonna 2000 ja nykyään liepajalainen panimoyritys kuuluu Hartwallin kanssa samaan Royal Unibrew -konserniin. Itsenäisenä se oli kasvanut jo maan kolmanneksi suurimmaksi toimijaksi, mikä lienee herättänyt tanskalaisjätinkin mielenkiinnon. No niin tai näin, kelpo olutta ”tumma Līvu” joka tapauksessa on, kuten tummanpuhuvat mallasvoittoiset lagerit nyt yleensäkin. Tumman leipäinen ja imeltyneen limppuinen meno puhuttelee etenkin näin talvikaudella.

Līvu Tradicionālais

Rusehtava olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on tumman leipäinen, kevyen imeltynyt. Melko mieto tosin. 

Maku on hyvä. Tummahkon leipäinen, imeltyneen limppuinen ja yleisestikin keskitumman maltainen olut. Makumaailmaltaan laji huomioiden kohtalaisen runsas, tasapainoinen ja toimiva. Näitä kumoaisi talvisen pitopöydän ääressä useita hyvin mielellään.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti