perjantai 17. helmikuuta 2023

Etko x Cool Head Gimme Five

Etko x Cool Head Gimme Five
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 9,5
  • Panimot: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi / Cool Head Brew, Helsinki, Suomi
  • Muuta: Etkon 5-vuotisolut

Etkolaiset juhlivat viisivuotista taivaltaan näemmä useammankin kollabon voimin, mikä on tietenkin aivan oikein. Brewskin kanssa tehtailtu tupla-NEIPA tulikin käsiteltyä jo alkuvuodesta ja nyt lasissa on käynyt myös Cool Headin kanssa koostettu Gimme Fivekin. 9,5-prosenttinen Imperial Stout tuli napattua mukaan Herttoniemen kerrostalomyymälästä. Vasta kotona huomasin, että keittoon on heitetty maustetta jos jonkinmoista, mikä ei itselleni aina se houkuttelevin teko ole tavannut olla. Raaka-ainelistauksesta löytyy kahvia, kanelia, kaakaonibsejä, vaniljaa ja vaahterasiirappiakin, mutta makein pastry-karikko näytetään onneksi tässä vielä vältettävän.

No, omia päähänpinttymiä on aina aika-ajoin hyvä haastaa ja tälläkin kertaa tiedostamattomassa riskissä piili suuri mahdollisuus. Gimme Five osoittautuukin mukavan runsasmakuiseksi synttäriolueksi, jossa on toki maustekirjon läsnäolo vahvasti esillä, mutta myös riittävää syvyyttä ja tavoittelemaani paahteisuuttakin. Jos purkkia tarkastellessa huolimaton ostosuoritus hieman harmitti, valtasi tyhjän lasin äärellä mieleni harmitus siitä, etten ostanut paria purkkia ylimääräistä samalla kertaa.

Etko x Cool Head Gimme Five

Sysimusta olut kaatuu lasiin aika hitaana. Vaahtoa ei juuri muodostu lasin reunuksia lukuunottamatta. Tuoksu on kahvinen, runsaan paahteinen ja hennon kanelinen. Taustalla soljuu vaahterasiirappinen tuntu, makeutta ei kuitenkaan.  

Maku on hieno. Se on runsas, soljuva ja ihastuttava. Tuhdin paahteinen makumaailma tarjoilee niin kahvia kuin kaakaonibsejäkin. Tumman vaahterasiirappinen soljuvuus taustoittaa tunnelmaa, kevyen kanelinen potku tuo sopivaa lisäsärmää jälkimakuun.

Tuntuma on mukavan runsas. Huulet tahmaantuvat, mutta yletöntä makeutta oluesta ei löydy. Vallan mainio!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti