Panimoyhtiö X Xperimental Series: Saison Jyväskylä |
- Tyyli: Saison
- Alk.%: 7,5
- Panimo: Panimoyhtiö X, Jyväskylä, Suomi
Paikallispanimo X:n jyhkeä samppanjapullo on odotellut henkeään aina joulun alusviikoilta lähtien. Vain viidenkymmenen pullon mittainen erä juhlavaa saisonia on osa panimon Xperimental Seriesiä, mikä osaltaan selittää myös pientä eräkokoa.
Jylhästi Saison Jyväskyläksi nimetty arvojuoma ei ole sesoonia kaikkein normaaleimmasta päästä, vaan sen makumaailmaa on ylevöitetty mustikoin, mustinviinimarjoin sekä puolukoin. Rungossaan olut kantaa ohra- ja vehnämaltaiden ohella myös ruista ja kauraa. Monipuolisen oloinen keitos on viimeistelty samppanjahiivan voimalla eli kuplapuolelta löytyy myös tehoja.
Marjojen lisääminen saisoniin ei itsessään itseäni niinkään kiehdo, mutta äksäläisillä on tässä selvästi ollut ideaa. Makukokemus onkin monipuolinen ja aika räväkän alun jälkeen olut avautuu todenteolla maistajalleen. Tyylikäs ja puolukan johdattelema juhlajuoma.
Panimoyhtiö X Xperimental Series: Saison Jyväskylä |
Heleän punainen, haaleaa punaa vaahdossakin kantava olut. Tuoksussa puolukka
vahvasti esillä. Muutoinkin marjaisaa menoa mausteisuuden kanssa. Kevyttä
vehnäisyyttä, mikä katoaa kyllä alle.
Maku on aika hyvä. Puolukka korostuu tuoksuakin voimakkaampana. Sen hapan
marjaisuus tiivistyy jälkimakuun, jossa se saa tukea kuivalta mausteisuudelta.
Huomionarvoista on se, että vaahto maistuu hyvin kirpeälle puolukalle. Hauska.
Mustikasta löytyy hieman pehmeämpää vivahdetta, mutta melko piiloon se jää.
Puolukka jyrää etenkin alkuvaiheessa lujaa ja se soi todella tuoreesti. Kuin
vastapoimittuna. Itse pidän kirpeästä ja ehkä vähän jyrkästä esityksestä, mutta
kokonaisuutena tämä on varmasti mielipiteitä jakava.
Aika pehmentää menoa jonkin verran ja hieno saisonrunko pääsee myös esiin.
Mausteinen, suht kuiva ja vehnävän viljava pohja toimii hyvin. Loppumaun
puolukkadominanssi ei katoa, mutta muutoin maku pehmenee ajan mittaan kautta
linjan. Mainio ja lopulta monivivahteinen paikallissaison.
Pisteet: 37/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti