maanantai 20. helmikuuta 2023

Etko Tropical Dance Explosion

Etko Tropical Dance Explosion

  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 6,5
  • Panimo: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi

Etkon tölkkikaapin väriläiskä kutsui sumukaljan ystävää paitsi ulkomuodon, myös oluen nimen muodostaman mielikuvan saattelemana. Panimon nettisivujen mukaan olut on humaloitu Citralla, El Doradolla ja Idaho 7:lla, mutta internetin muilla palstoilla mainitaan myös Zamba sekä vaniljan ja persikkakarkkien käyttö.

Tropical Dance Explosion onnistuukin lataamaan piippuunsa varsin jyhkeän iloittelevat odotukset, muttei nouse oluena lajityypin kärkituotteiden joukkoon. Toimii hyvin, muttei Etkon omallakaan mittapuulla poikkeuksellisemmin.

Etko Tropical Dance Explosion

Mehukkaan näköinen, samea ja hedelmäisen keltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on vahvat persikkavibat, myös mehevää mangoa ja anasta löytyy. Sitruspuoli nojaa mandariinin kuoriaromiin, ehkä hieman limemäisellä raikkaudella ryyditettynä.

Makumaailma on suht mehukas, runsaan aromaattinen myös. Persikkaa, pehmeää mangoa, passionia ja ananasta löytyy tästä sopasta. Takana mandariinin kuorta, limeä ja kevyttä sitrusta. Lopussa hieman karhean tuntuinen, mikä vie juotavuutta. Kokonaisuutena kuitenkin varsin pätevä NEIPA.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti