perjantai 22. marraskuuta 2013

BrewDog How to Disappear Completely

 • Tyyli: Mild Ale
 • Alk.%: 2,8
 • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti

BrewDogin sessio-olut, Radioheadin kappaleen mukaan nimetty How to Disappear Completely, tekee toisen tulemisen vuonna 2009 julkaistun ensimmäisen version jalan jäljissä – joskin pienin muutoksin. Oluen vahvuus on pudonnut 3,5%:sta 2,8%:aan, mutta vahvuuteen nähden poikkeuksellisen runsas mallaspohja on mainostuksen perusteella pitänyt pintansa. Humalakattauksessa on myös tapahtunut elämistä, kun Centennial on saanut kaverikseen Amarillon ja Cascaden aiemmin vaikuttaneen Columbuksen sijaan. Alkuperäisen idean isä löytyy San Diegosta, jossa paikallisen Hamilton’s Tavernin Scott Blair ehdotti skoteille 4,5%:sen session double IPAn tekemistä. BrewDog vei ajatuksen vielä pidemmälle, valmistaen ensin siis jopa prosentin kevyemmän, imperial mildiksi tyypittämänsä katkeropommin, josta tänä syksynä valmistettiin entistä kevyempivahvuinen versio.

BrewDog How to Disappear Completely
Tummahkon oranssinen, rusehtava ja samea olut kauniilla, luonnonvalkoisella vaahdolla. Tuoksultaan aromaattinen, keskirunsas. Sitruksista humalointia, josta nousee myös saman hedelmän happamuutta. Hennon marjaisa - mallaspuoli taasen on hitusen makea ja vaaleahko. Maussa kuivahko, hienoisen puumainen sekä greippisen pureva humalointi on vahvaa, mutta myös runko ja suutuntuma yllättävät suhteellisella jämäkkyydellään. Makumaailma jää kuitenkin melko tunkkaiseksi, eikä kaivattua pirteyttä tai raikkautta oikein löydy. Ihan kiva vempele tämäkin ja vaikkei napakymppi maultaan olekaan, on melko runsaallakin humaloinnille onnistuttu petaamaan miellyttävä pohja oluen vahvuus huomioiden. Kevyeksi, makuisaksi ruokajuomaksi kenties...ehkä liika on vain liikaa lähtökohtaisesti näin kevyissä oluissa.

Pisteet: 31/50
 

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Moi!

   Ainakaan ruokakaupoissa ei ole vastaan sattunut - ehkä ravintolapuolelta saattaisi löytyä, jos sieltäkään... Pari kk sitten julkaistu, joten eiköhän se hiljalleen tännekin rantaudu :)

   Poista