tiistai 25. maaliskuuta 2014

Todella raikas kesäolut: Rekolan Kesäkolli

 • Tyyli: Aromatisoitu olut (inkiväärimaustettu vehnäolut)
 • Alk.%: 4,3
 • Panimo: Rekolan Panimo, Mäntsälä, Suomi

Todellinen kesäjuoma!
Rekolan Panimon Kesäkolli on kutkutellut itseäni jo pidemmän aikaa, eikä tästä nyt oikein voida enää uutuustuotteenakaan puhua. Ostotapahtuma on kuitenkin aina jäänyt tekemättä, sillä tuo inkiväärin osuus oluessa on jäänyt usein mietityttämään. Kevät teki hetki sitten jo kovastikin tulojaan ja lähdinkin lähikauppaan metsästämään vehnäolutta aurinkoisen kevätpäivän raikastajaksi. Tällä kertaa en sivuuttanutkaan Fiskarssiin romppeitaan par’aikaa siirtävän panimon keltaetikettistä tuotetta, vaan päätin ottaa sen viikonloppumaistoon auringossa kylpevän Biergartenin rauhaan. Valitettavasti virallinen maistopäivä valkeni melko harmaana ja tuulisena, joten opertaatio tuli suoritettua sisätiloissa. Testautin tuotteen myös perheen paremmalla puoliskolla ja yhteen ääneen täytyy jo tässä vaiheessa todeta, että Rekolan Panimon Kesäkolli on täysin aliarvostettu tuote raikkaiden kesäjuomien joukossa! Nyt kun kelit taas valaistuivat, on esittely syytä kaivella esille...

Kesäkolli on siis maustettu tuoreella inkiväärillä, joka panimolla on muuten käsin kuorittua tavaraa. Lisäksi kirpsakaksi ja raikkaaksi etiketissä luonnehdittu vehnäolut saa makuisuutta luomuappelsiininkuoresta sekä lähiviljellyistä korianterinsiemenistä. Ginger beerin ja vehnäoluen hybridi – oikeastaan tämä twisti ei paperilla itseäni vakuuta tippaakaan, mutta kuten edeltä jo kävikin ilmi, on lopputulos varsin mieluisa!

Rekolan Kesäkolli
Ulkomuodoltaan viljan keltainen, varsin haalea ja melko vaisun näköinen… Tuoksu kuitenkin yllättää voimakkuudellaan ja ihailtavalla raikkaudellaan! Inkiväärin varsin voimakas olemus yhdessä keltaisen sitruksisen, terävän hapokkuuden kanssa tekee tuoksusta raikkaan simamaisen, pirskahtelevan ja erittäin hyvin toimivan. Taaempaa nousee hieman vehnäistä maltaisuutta ja ripaus hiivan aromikkuutta. Todellinen kesäolut ainakin tuoksun perusteella!

Myös maku toimii ja tuoksun linjoilla jatketaan varsin vakuuttavalla tavalla. Inkivääri, appelsiinin kuoresta kumpuava veikeä, hieman makeutta henkivä hapokkuus sekä kevyt yrttisyys muodostavat raikkaan, edelleen hennosti simaakin muistuttavan yhteenliittymän, joka yhdessä kevyen tuntuman kanssa saavat aikaan raikkaan, kepeän, mutta runsasmakuisen kesäjuoman. Vehnäinen maltaisuus tukee poppoota hennolla, hieman makean hapokkaalla olemuksellaan ja hiivan vieno aromi viimeistelee kokonaisuuden. Hienoista moitittavaa löytyy orastavasta vetisyydestä, joka hieman laimentaa tuntua – suuremmissa määrin tuosta ei haittaa ole, mutta turha lasissa seisottaminen vienee parhaan terän melko nopeasti.

Tuomio: Pääosin inkiväärin ja sitruksisen raikkauden värittämä, kauniin raikas, kepeä ja runsasmakuisen kirpakka kesäolut, joka kyllä löytää paikkansa kesäriennoista ja grillin vierustalta. Inkivääri varmasti jakaa kansan mielipiteet, mutta jos siitä pitää, tästä oluesta ei voi olla pitämättä. Tämä lähtee ostoskoriin vielä moneen otteeseen kelien lämmetessä!

Pisteet: 35/50

2 kommenttia:

 1. Olisikohan omassa Kesäkollissani ollut joku valmistusvirhe, nimittäin siinä ei ollut häivähdystäkään inkivääriä, sitruunaa tai simaisuutta. Se maistui lähinnä shampoolta. Olen inkiväärin ystävä ja väitän tunnistavani sen maun tuotteessa. Tai sitten oluet ei vain ole mun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki pullokohtaisia eroja varmasti löytyy eikä siihen vähiten vaikuta se että pelataan tuoreella inkiväärillä. Itsellenihän tuo inkivääri pääsääntöisesti tuo mieleen juurikin shampoon, enkä sitä yleisesti kovin hyvin siedäkään. Kesäkollissa sen osuus on kuitenkin perusteltu ja toimii omaan makuun hyvin. En osaa sanoa, mistä kokemuksesi voisi johtua. Kuvailu ei tässä kohtaa kuulosta tutulta :)

   Poista