perjantai 9. toukokuuta 2014

Lander Bräu Weissbeer

Vehnäoluthammasta on kolotellut jo hyvän aikaa ja onhan niitä tässä kevään mittaan jo jonkin verran ehtinyt nautiskelemaan. Kauppareissulla silmiini sattuikin uusi tuttavuus, hollantilaisen megapanimo-Bavarian Lander Bräu Weissbeer. Sen suurempia pohtimatta otin uuden vehnän ilolla vastaan ja suorilta ostoskoriini. Etiketti ilmentää sitä tuttua suurpanimoiden glitter-hehkutusta ylilaadukkaasta premium-tuotteesta: Selected Grains - Pure Yeast – Crystal Clear Water – Finest Hops sekä kirsikkana kakussa ”Premium Quality”. No tuopa ei minua oikeastaan haittaa, pikemminkin turhaudun vehnäoluelle älyttömästä kolmasosalitran koosta, jonka vuoksi en viitsi vehnälasia sotkea… Orvoltahan tuo suuressa lasissa vain näyttäisi.

Lander Bräu Weissbeer
Samea, runsaasti vaahtoava ja oranssinkeltainen vehnäolut. Tuoksu varsin mieto, vehnäisen maltainen ja hivenen mausteisen hiivainen. Ei suuremmin banaania, maltaan joukossa hieman hiljaista happamuutta mutta kokonaisuutena melko vaisu.

Maussa vehnäinen tunnelma saa hieman voimaa, mutta myös hienoista pahvin aromia. Mausteinen hiivaisuus on läsnä, samoin hieman orastava purukuminen tuntu - banaania taas suht heikolti. Lopusta löytyy mukava katkeron nipistys, yrttiä, ehkä myös ripaus sitruksen kuorta... Tuntumaltaan hieman ohkainen, aivan kuten makukirjokin.

Tuomio: Sinällään ihan hyvää perustekemistä maitokauppavahvuisten vehnäoluiden parissa, joskaan ei kykene suurta lisää edes kotimaisten verrokkien joukkoon tuomaan. Hailakka, melko vaisu ja osin pahvisen teollinenkin...

Pisteet: 28/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti